I dag lagade jag en god och enkel rätt som min mor brukade laga redan på 70 talet.
Trädgårdsgryta
300 g köttfärs
2 små morötter
1 röd paprika
lite vitkål
2 dl makaroner
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt, svartpeppar, curry, paprikapulver.
Stek köttfärsen i margarin eller smör, skär grönsakerna i små bitar och tillsätt dem när köttfärsen är stekt. Tillsätt vatten och buljong och kryddor, låt puttra ca 10 min tills morötterna är mjuka.
Tillsätt makaronerna, låt puttra ca 5 minuter tills de är mjuka.
Servera med gräddfil och ketchup om du vill.
Åh så glad jag blev när jag hittade det här receptet! Vi åt det också mycket på 70-talet, och kallade den för "bantargryta".
SvaraRaderaJag ska göra den i helgen och rulla mej i nostalgi. Tack!
Elisabeth