söndag, maj 27, 2007

Den skrattande mäklaren

Jag är tydligen rolig, inte för att jag så ofta planerar att vara det,det bara blir så ju.
Jag var med svärisarna och kollade på sommarstugor häromdan,och så kom vi till en helt underbar liten stuga, ganska nybyggd ,fräsch.
Hade jag behövt stuga,och den hade varit billig och haft bra läge så hade jag blivit salig,men jag har fullt upp med huset,och vill inte ha stuga ute i bushen, plus att den kostade ca dubbelt så mycket som jag gett för mitt hus ...
Hur som helst, det var ett kök som var minst dubbelt så stort som mitt, ett väldigt litet vardagsrum, ett sovrum som var lika litet som mitt, sen ett pyttelitet rum - scraprum tyckte jag.
Så fanns det även kombinerat badrum och tvättstuga,och konstigt nog fanns det en ytterdörr där också.
Plötsligt så sa jag bara " Det är ju praktiskt om kronofogden kommer, då säger man bara att man ska på toa,och sen drar man iväg !

Jag hade inte planerat att säga så,det bara kom,men svärisarna garvade,och mäklaren skrattade så han vek sig dubbel !
När han hämtat sig frågade han roat " Har du erfarenhet av att få kronofogden på besök ofta ?"
Ehh, nää,inte jag, jag har sinne för ekonomi.
" Ja jag förstår det,och ditt bästa knep är att smita när det hettar till " sa han och fortsatte småfnissa.

Ja ja, så kul var det väl inte ? Men svärisarna hade kul åt det i flera dar,det var de som bad mig att skriva det här så att alla ska få skratta lite .

7 kommentarer:

ElinB sa...

Jag skrattar också Anna, är ju helt galet. Man brukar väl i vanliga fall försöka ge mäklaren ett så gott intryck som möjligt. Han var nog inte så van med ett sådant öppenhjärtligt uttalande *ler*

Ha en bra resa nu!
/Elin

Carola sa...

Underbar kommentar Anna! hehe

Hoppas ni har en härlig semster på Rhodos.

Kramiz

Virre sa...

:D tokfia!

Nyfiken fråga.. kan det ha varit i min by ni tittade på stugan? (för här har det varit ett hus/stuga till salu som passar beskrivningen av planlösningen)
Ytterdörr på toa.. det är ju lite märkligt och inte så vanligt kan jag tro..
Jag diskuterade det med en kompis som också tyckte det var konstigt..
hon sa: ja då kommer man å hälsar på och .. oj, jaha, här sitter du.. sorry

Samara sa...

Virre, jag minns inte vad byn hette,hmm kan det ha varit Norrmjöle ? Man passerade Stöcke hur som helst,kan fråga svärisarna och rapportera sen.

Det var kul att träffa dig härom helgen förresten =)

Vanja sa...

*garvar så jag ligger dubbelvikt och lite till* Du har så störtsköna kommentarer Anna! Önskar jag sett mäklaren just då!! =))

ele sa...

underbar kommentar, ibland säger man saker andra tycker är helkul, det är bara att gilla läget och stå ut med det. Min syster retar mig för något jag sa förra sommaren, har börjat att vänja mig och acceptera det... :)

ronjabus sa...

*hahahaha* Jag skrattar här också! Märkligt med dörr ut från toan, jag tror också att det var för kronofogdens besök :-)