lördag, december 22, 2007

Den modiga lilla bilen

Man kan bli galen på bilar ju,det känns som att det alltid är nåt,när en bil är nylagad så brakar nästa ihop,suck och väääs.
Hur som helst,detta är en berättelse om hur min Samara var en duktig och modig bil i onsdags,jag är djupt imponerad av att det finns såna krafter i en liten rysk bil.

Skulle ta Volvon till verkstan,det var generatorn som inte funkade.
Lamporna hade blivit ljusare och svagare i 2 dar och diverse varningslampor hade lyst.
När vi var på Kolbäcksvägen i stan, ca 10 minuter kvar så dog den .
Lamporna lyste svagare än nånsin,och den gick inte att starta igen,fast jag bad.
Och Claes sa att vi skulle bogsera med Samaran !!!
Volvon är typ dubbelt så stor minst, jag kämpade hårt,eller ja bilen kämpade,men jag kämpade också,bad till Gud,talade lugnande till bilen ,tappade nästan andan av skräck. Om jag bara hade fått köra rakt på då,men det var ju naturligtvis trafikljus i vägen så vi fick stanna flera ggr,och jag har aldrig bogserat nångång förr,varje gång vi startade så gled jag isväg försiktigt,och så blev det tvärstopp så jag kanske rentav fick whiplash,sen kom Volvon sakta i gång,och jag kunde gasa på mer och växla upp.

Vägen kändes evighetslång,inga gatlysen,fast det är inne i Umeå,och alla bilar jag mötte bländade mig,och jag kollade typ hela tiden bakåt för att se att Volvon verkligen följde med,min man tyckte jag körde för fort ! Så han satt hela tiden och viftade med handen att jag skulle sakta ner, men faktum är att det var nog bra att bilarna rörde sig alls, han sa att 20 är den fart man ska bogsera i,jag kan inte köra så sakta,så måste jag ha ettans växel och kopplingen nere,och inte orkade bilen dra då,jag var tvungen att gasa upp på 40 så jag fick i tvåan,då fick hon mer kraft och lät mjukare.
Vid ett tillfälle trodde jag det var kört,hon tappade fart och motorljudet ökade,jag fick panik,och tänkte att nu förstör vi henne,nu blir vi ståendes med 2 döda bilar i mörkret på en starkt trafikerad väg utan nån vägren alls.
(Det heter väl så i hela Sverige ? den där så kallade filen utanför den normala vägen ,där folk cyklar,åker rullskidor ,bogserar mm )
Men så kom hon igen och vi kunde öka farten.

När det var en gata kvar så gick bogserlinan av i en rondell .
Jamen av alla ställen då !!! När vi skulle starta så knakade det och brakade och jag tänkte att nu blir det som i en komedifilm där typ hela bakdelen på polisbilen slits av,men poliserna fortsätter jaga tjuvarna ändå med bara framdelen på bilen,det knakade en gång till och jag dog nästan av skräck,men så kom jag loss och insåg att hmmm Volvon är kvar !
Och naturligtvis typ 20 bilar efter den i kön,hmmm pinsamt.
Knuffade Volvon in på nästa gata, med andra ord vi knuffade den genom rondellen,följandes vägen mjukt och fint och fatta att folk var så otåliga att de körde om oss och rakt genom rondellen !!!!
Gaaaaasa, *gupp* upp på gräset ,vrroooom, *gupp* så var de nere igen,jag blev arg, en höll nästan på köra på mig ju,så nära passerade han.
Lämnade Volvon med varningstriangel bakom,men utan varningsblinkerns, stackarn hade inte kraft till det.

Körde till verkstan med Samaran, en snubbe hälsade ,och jag sa " Vi skulle lämna in Volvon,han står där borta vid rondellen "
Ja det måste ju vara en klassisk replik.
Så verktadsägaren med sin stadsjeep,och min man fick bogsera Volvon resten, jag var ett nervvrak. Jag drack flera muggar kallt vatten,var så utmattad som om jag hade
släpat på bilen personligen, jag har ju blivit bogserad,men aldrig bogserat.
Körde sen hem,men hade svårt att sova,ont i hela kroppen,hade spänt mig så hårt .
Dan efter fick vi hämta vår bil,operationen hade lyckats till en kostnad av 4258 kr.

Hittar inte Volvons papper nu, men ca 1500 kg borde den väga.
Samaran väger 1070,och får max dra sin egen vikt.
Hon är alltså en hjältinna utan dess like.
Och jag har redan planerat scrapsidan helt och hållet,bara jag får tid nån dag så ska jag göra den,det här kommer att bli bra.
Volvon som säger " Hjälp, kompis " till Samaran.
Jag fotade inget då,men kan ta gamla bilder på bilarna.
Så när jag får tid i mellandagarna ska jag pyssla och sen visa resultatet.

1 kommentar:

Zarah sa...

*gapskrattar*
Du är så go! :D

GOD JUL, tjejen!