tisdag, januari 01, 2008

Gott nytt år 2008

Det brukar alltid gå ungefär halva året innan jag lär mig att skirva rätt år,och ibland kan jag få nåt anfall och skriva 1993 eller nåt sånt,hihi.
Det är så förvirrat att vi lever på 2000 talet,när jag var liten så skulle år 2000 inträffa när jag var 27 år,och det var ju så långt i framtiden att kan knappast skulle uppleva det.
Nu har vi passerat med en bra bit och jag lever än,hihi.

Jag blir alltid så filosofisk när ett nytt år börjar,då ska jag minsann börja ett nytt liv,städa och hålla ordning,lägga mig tidigt bli sååååå ordentlig,och så blir de värsta lista " städa där ,hålla koll här,lär mig en massa " osv osv och sen flippar jag ut efter 3 dar när jag ska fara till Ica och inte hinner med alla mina små glada listor.
Men återigen i år så har jag listor och mål.
Men inte så mycket,och som sagt,mål,för annars om de är nyårslöften så bryter jag dem bara och så mår jag dåligt att jag inte klarade det jag hade bestämt mig för.

§1 Lägga mig senast kl 23 när jag jobbar dan efter.
(börjar ju 3.30 och är ibland så trött att jag inte hittar väckarklockan när den ringer,först efter nån minut så inser jag : ahaaaa, där siffrorna är,där är ju klockan! )
Min mor tycker såklart att jag ska lägga mig vid 21,men det går inte,jag har inte den dygnsrytmen. Sover ju efter jobbet när pojken farit till skolan,och är inte nog trött kl 21,plus att jag har knappt hunnit natta honom då.

§2 Plocka undran från hallbyrån varje kväll alla de saker som inte bor där,det här är jag så dålig på,brukar bli ett berg med saker efter nån vecka

§3 Planera saker i god tid,förr köpte jag alltid de sista julklapparna i oktober,senaste åren har det blivit ca 4 dar före jul,huuuuuu.
Och slå in presenter i tid, allt för ofta när vi ska exempelvis till min mamma på morsdag så slår jag in presenterna 10 minuter före vi ska fara,fast jag köpt dem en månad innan.
Jamen jag gillar ju inte stress,så varför skjuter jag upp allt då så jag knappt hinner måla läpparna tillslut när vi ska fara.

§4 Inte hoppa på alla scrapbookingtävlingar och utmaningar för att jag vill vinna fina priser.
Jag vinner ju ändå aldrig,det är mest samma personer som vinner jämt,så det är slöseri med tid att göra kort eller scrapsidor när jag ändå inte har tid,och sen inse att jag inte vann nu heller.Nu ska jag bara vara med om utmaningen eller tävlingen inspirerar mig ,och att jag har tid.
Så många sidor jag har planerat i flera år,men aldrig hunnit för jag inte haft tid att skapa fritt.

§5 Åtminstone under januari skriva upp var alla pengar tar vägen,och se om det stämmer med den budget vi gjort.
Vi brukar aldrig ha nån direkt budget,utan varje månad gör jag en budget,alla inkomster och utgifter den månaden,och så ser vi om nåt blir över,eller om vi får låna från fönsterpengarna. ( i år siktar på att byta de sista 3 fönsterna i huset,de är ju 57 år gamla)
Jag har liksom aldrig fattat det där,när det står i olika tidningar om folks budget,och de har flera tusen " kvar att leva på " när våra fasta räkningar är betalda har vi oftast inget över alls,utan det kommer lite under månaden när jag gör kot och säljer,när vi hittar pantflaskor och säljer saker på Tradera.
Ändå går det ingen nöd på oss,för att vi är ekonomiska och handlar på extrapris,har ett matförråd osv.
jag skulle inte hamna i den situationen som många beskriver " makaroner resten av månaden".
Nu har vi nästan inte köpt mat på en månad för att spara pengar til en frys,och inte åt vi makaroner för det,eller jo det gjorde vi,jag älskar makaroner,men med fläskfilé till,och ris,potatis, älgkött mm. Vi har alltid överdrivet mycket mat hemma,det är en trygghet.
I år har jag alltså gjort en årsbudget med de olika utgiftsposter vi brukar ha,så ska jag kolla om det stämmer,vi kanske har räknat fel massor,svårt att beräkna hur mycket man handlar på ÖB och Rusta per år.

§6 Skriva i bloggen minst 2 ggr per vecka,jag är så slö med det,men kära läsare, ni ska veta att när jag skriver som minst så betyder det att jag har massor att göra,så jag har inte tråkigt,det händer alltid saker,men jag borde bli bättre på att dela med mig av alla intressanta upplevelser.

§7 Unna mig att simma minst 1 gång per månad än om jag har massor att göra,för det är ju så skönt.

Så får jag och ni som läser här se sen hur det har gått.
Känner mig så duktig som planerat nåt ändå,hihi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till samara med dina nyårstankar.... kram frukson

Martha sa...

Låter som bra mål! Alla målen syftar ju till att göra din vardag lite lättare och roligare