onsdag, februari 16, 2011

Renovering är tufft

Jag har kanske känslig hy, men det gör ont att renovera.
I lördags började vi kapa till grundtapeten, men fick avbryta för det stacks, sved och brände. Då upptäckte vi att det var glasfiberväv !
I går hade vårt skinn läkt ihop och vi skulle sätta upp tapeterna, men fast vi hade handskar så hade jag ju en kortärmad tröja, hmmmm.
Såklart kom jag åt med armen och fick ett skärsår, jamen hur tillverkar de egentligen ? Från början hade vi tänkt att bara måla på grundtapeten, men nu inser vi att vi måste sätta riktiga tapeter på, annars kan ju pojken bli skadad om han ska bo med farliga väggar.


Före, stenväggarna framme, ojämt och lagat här och där.


Efter, jämt och bra yta att sätta tapeter på.
Det tog inte så lång tid att få upp 3 våder, fast Claes trampade mig på foten, lim stänkte på min tröja, han fick lim på en ögonfrans, och höll nästan på att trampa i limburken.
Kisse var sååå nyfiken,men smög omkring i hallen, hon insåg att det var bäst att hålla sig undan.
Vi får fortsätta med några våder per dag, vi hinner inte mer när Claes jobbar, men det går sakta framåt.

3 kommentarer:

maxell sa...

Haha. Jag minns vilket kaos det var när jag å min far renoverade huset som jag å liten man bor i. Det var två intensiva veckor innan vi flyttade in. Kaos överallt.

Sedan... tufft. Du har alltså Veckan ord för en vecka solklar nu. Lite tapetlim och så är det klart. ;)

Svärmor sa...

Det ser ju ut att bli jättefint. Är tapeten avsedd att målas på så blir det jättebra - du behöver inte vara rädd att Elis får några skärsår.

Fokus sa...

Tror jag såg detta i "Byggfusk" hehe!