torsdag, april 21, 2016

Vilhelmina, min hembygd

 Postkontoret , ja det finns ju ingen riktig post längre, men skylten sitter uppe, där stod jag många gånger som barn och drog med handen längst med räcket.
 Den här är ny, den har jag aldrig sett förr.

 Ica Tallen, det ser inte ut som när jag var barn.
 Här var Polisen förr

 Volgsjö skola
 Min kära staty Maj, jag har saknat henne, jag brukade gå och hälsa på henne på rasterna.


Rönnfjords El, här köpte vi allt, tv, video, kylskåp, kassettband, och det var samma hyrfilmer i flera år, inte kom det nya varje månad inte. Jag vet inte hur många gånger jag hyrde Nu blåser vi snuten.

Tage Lundin, konstnär som ställt ut på Louvren, jag tyckte om honom redan som barn, jag visste att han skulle bli känd, mina kompisar trodde mig inte men jag fick rätt, hans tavlor säljs för ca 35 000 kr st nu.

Jag köpte inte nån tavla men en cdskiva, han har spelat i en duo i flera år men nu slutat, de gjorde folkmusik, jag fick skivan signerad. Han är väldigt sympatisk och vänlig.

Här var det en tygaffär när jag var barn, jag älskade att titta på alla tyger och känna lukten av dem, och ljudet när saxen klippte av den tygbit min mamma köpte.

Kyrkstan, gamla hus från 1800 talet.

Kyrkan, där hade vi skolavslutning , och när vi sjöng Den blomstertid nu kommer , då grät min mamma och jag tyckte det var underligt men nu gråter jag när jag hör den och längtar hem igen.
Gravarna har fin utsikt över sjön.

1 kommentar:

Anonym sa...

Imponerad fina ord och bilde