torsdag, april 27, 2017

Semestern planeras

 Vi håller på för fullt med att planera semestern.
När jag sa det till en kompis fick jag svaret att man ska inte planera, på semestern ska man vara spontan och ta dagen som den kommer.
Men sån är inte jag, det skulle aldrig funka med allt vi vill göra.
Just nu har jag en lista på vilka dagar vi åker, hur många mil det blir per dag, och vilka orter vi ska besöka, vilka släktingar och vänner vi ska träffa.
Sen gör jag en lista med sevärdheter på de olika orterna och adressen till kyrkor jag vill besöka.
Jag frågade i en grupp på facebook om nån kände till retrocaféer och museum osv med retro grejer och jag fick en väldigt lång lista, men vi lär inte hinna med alla. 
Jag håller också på läsa den här boken , Rekord Sverige.
Exempelvis så finns Sveriges längsta parkbänk i Kalmar och är 222 meter.

Jag köpte boken och prickar för de rekord vi redan besökt, medvetet eller omedvetet, exempelvis Sveriges största byggnadsverk, Göta Kanal som är 19 mil långt. Vi såg kanalen från vägen en gång.
En riktigt intressant bok som jag kan rekommendera. Den här boken, Underbara Sverige , lånade jag på biblioteket men jag var inte så imponerad, det var en del bra tips men det var rörigt upplagt och kartorna var så långt ifrån varann och det stod inte var nästa karta fanns så jag är glad jag inte köpte den.

 På tal om resor så kan jag tipsa om mitt gamla blogginlägg  Resebudget, där hela inlägget handlar om att planera sin semester på ett ekonomiskt sätt.

Inga kommentarer: