onsdag, oktober 09, 2013

Lisa Nilsson och Annika Östberg

Annika Östberg, som suttit fängslad oskyldigt i USA i så många år, jag har läst mycket om henne genom åren, och hoppats att hon skulle få bli fri och komma hem till Sverige, skulle nån ha sagt när hon satt inne att jag skulle få träffa henne så skulle jag inte ha trott det.

Hon har skrivit en bok om sitt liv, " Se ljuset i det svarta " , den släpptes i går.
Härligt att se henne så glad .Lisa Nilsson, en underbar sångerska, kul att äntligen få träffa henne också.


Det här är min favorit med henne.
Nu när jag sökte på youtube så hittade jag den i en finsk variant också.


Oj, nu googlade jag på sångaren, han och hans fru och barn dog i tsunamin i Thailand , så hemskt, han blev bara 42 år.


Det blev inte mycket tid att prata med varken Annika eller Lisa , för de skulle till flyget, men de kändes omtänksamma och äkta båda två.
Autografer i blocken och så signerade Lisa min singel där hon sjunger med Igor Nikolayev.
Igor är min största musikidol någonsin, det är verkligen min dröm att han skulle komma hit, jag har typ 12 skivor med honom som jag köpt i Ryssland och i Tallinn.7 kommentarer:

G. Kjellvander sa...

Oskyldig, hurdå? *nyfiken*
Oskyldigt har hon inte suttit fången, hon begick ju grovt brott. Fast i Sverige hade inte straffet blivit lika hårt, det är där skillnaden ligger. Fast skyldig medbrottsling var hon och de åtalspunkter hon åtalades för, de har hon erkänt sig skyldig till samtliga. Tror jag.

Samara sa...

Jamen att sitta inne 28 år fast hon inte begick morden, det tycker jag är att vra oskyldig, i Sverige får ju folk bara några år för mord för de skyller på att det var " en sexlek som gick snett" eller tillfällig sinnesförvirring osv, och många som begår våldtämkt frias eftersom kvinnan inte skrek osv. Jämfört med så lösa straff tycker jag att hon är oskyldig, hon var ju bara i sällskap med en man som begick mord.

G. Kjellvander sa...

Jag diggar din blogg stenhårt, brukar kommentera regelbundet, men här är vi inte överens, hehe.

Redan på 70-talet fick hon, efter erkännande, 5 år villkorligt för dråp. Sedan det omtalade mordet 1981, där hon och hennes dåvarande kille gemensamt och i samförstånd (även om han sköt) tillintetgjorde en snubbe.

Brotter hon dömdes för och var skyldig till ger mellan 25 år och livstid. Hon kom ut efter 28 år, strax över minimigränsen 25 år.

Oskyldig, då har man inte gjort något alls. Hon lyckades trots allt dra på sig, utöver detta mord, även langning, stöld, narkotikabrott m.m. Varit dömd både till villkorligt och fängelse redan innan mordet 1981.

Skönt dock att hon verkar ha kommit på rätt väg i Sverige nu, men oskyldig? Inte om du tolkar lagen i USA och ser till att hon faktiskt var med att planera ett rån som ledde till ond bråd död. Dä är man en brottsling, faktiskt.

G. Kjellvander sa...

Nja, hon var inte "bara i sällskap med en man som begick mord", som du skriver. Det var ett planerat rån som spårade ur. Avsikten var alltså att begå ett brott, råna offret, att det sedan spårar ur till mord är något de båda får skylla sig själva för. Om man är så dum att man planerar och utför ett brott, i jakt på pengar till knark, då får man också ta konsekvenserna.

Sorry för uppsats och jag har varit på föreläsning härom året med Annika och gillade det o.s.v. Men ett brott är ett brott, då är man aldrig oskyldig. :)

G. Kjellvander sa...

En sista sak, jag lovar, hihi, men morden (2 st, varav en polis) skyllde ju Östberg och ex-killen på varandra. Det har än idag inte kunnat bevisas vem som mördade, även om polisen tog det för mest troligt att det var pojkvännen, men mycket därför hon också fälldes.

Hon erkände sedan dubbelmord och fälldes för det.

Samara sa...

ja det är väligt dumt att knarka, och att råna nån, det håller jag ju helhjärtat med om.

Men många brottslingar frias ju i sverige fast de borde åka dit ordentligt, och jag brukar alltid tänka med utländska brottslingar : varför ska de vara här ,så vi ska betala för dem i fängelse, skicka hem dem till fängelse i deras land, det är ju värre straff.
Men Annika däremot borde ha fått kommit hem , att sitta i fängelse i usa är grymt, de fick ju bara ha typ 15 ägodelar eller nåt.
Hon borde ha fått sitta här i fängelse och komma ut för lääänge sen. Men jag anser ändå att hon är oskyldig till morden, då får ju du tycka vad du vill ;)
Och för övrigt : det är ju typ bara du som kommenterar min blogg, du är mitt största fan, hihi.

G. Kjellvander sa...

Fast Sverige är inte alltid så bra det heller, liksom USA. Kolla bara Sture Bergwall (Thomas Quick) som suttit inspärrad på rättspsyk i flera årtionden för många mord som han erkände under stark medicinering (att likna vid tunga droger från läkare på Säter).

Bergwall är inte Guds bästa barn, han hade redan brott i bagaget, men han var på väg ut i frihet då Säter drogade ner honom och han fick något bryt. Skandal, man skäms fan som svensk. Och dessa läkare, domare, poliser m.fl. som fuskade med bevis, drogade honom, dömde honom o.s.v. går så klart fria.

Nåväl, nog om domstolar i USA och Sverige. ;-)