torsdag, juli 31, 2014

På strövtåg i Köpenhamn

 Idag besökte vi Den lille havfrue.
Med betoning på lille, hon är inte stor direkt.

 Sen besökte jag en offentlig toalett, man får alltså inte stå med böjda knän och ha fötterna nere i toastolen, eller vad menar de ? haha vem tillverkar såna där skyltar ?


Drottningens far.

Nån kyrka.
Polis som schasar bort en duva innan vaktombyte skulle ske framför slottet.
Cool staty gjord av massa gamla metalldelar.
Tivoli besökte vi inte, vi fick inte tid.

Runde Tårn.

Templet, det här är det andra av kyrkans tempel jag besöker, det finns många runt om i världen, jag var in och tittade lite också, men vi skulle skynda oss tillbaks till hotellet för vi var hungriga och törstiga så det blev ingen längre rundtur.

Och så kyrkan som låg bara på gatan bakom, med vår Volvo med på ett hörn.

När jag kommer hem kan jag blogga om resan i flera veckor känns det som, så mycket vi hunnit se och uppleva.
Imorgon åker vi hem till Sverige.

Dagens höjdare var en udda händelse, jag körde bilen i rusningstrafik och så var det en som gjorde två vansinnesomkörningar, alltså kryssade i filerna, körde in i vänstersväng-filen med flit för att sen pressa in sig i "rakt fram filen" sen, så den bil som var där fick bromsa för att inte köra på honom,  men gissa vad ? bilen i filen bredvid mig var civilpolis, muhahahaaa vad skadeglada vi blev när han stoppades.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den där skylen om hur sitta på toalett: Att stå på sitsen och huka sig ned gör man/gjorde man fakiskt på nästan alla toaletter i Sankt Petersburg i Ryssland när jag studerade där på 90-talet. Det är ju många ryssar utomlands nuförtiden så det kanske är info för dem.

Eva

Samara sa...

Verkligen, hur kom de på den idén, att stå på sitsen och huka sig, i första hand så känns det väldigt osäkert, vingligt ju, och för det andra, så ofräscht.
Tack för förklaringen :) jag blev verkligen fundersam.

Anonym sa...

Det är faktiskt rent medicinskt bättre med den ställningen när man gör hmmm...ursäkta, nr 2. Bättre för tarmen.

De flesta toaletter hade fastmonterade fotsteg på ringen så det var lätt att stå. Men konstigt var det då toalettdörren inte var högre än man blev när man stod där, om det ens fanns någon dörr... Ibland stod folk i kö och tittade på! Då vände jag genast på klacken och letade efter ny toa. Det kändes bara för ovärdigt!

Kul att se på dina bilder! Har haft funderingar på att åka till Köpenhamn, har ej varit där sedan barndomen.

Eva

Ellinor sa...

I Japan finns det fortfarande "klassiska" toaletter nästan överallt (även på tåget) och där står man på huk över ett hål, finns inget hål står man på huk över en toalett... Helt galet att klara på ett tåg för den delen ;)

Samara sa...

I Turkiet finns det ju " hål i golvet" men det är ju skillnad på att huka sig över ett sånt mot för att balansera uppe på en toa, jag hade aldrig kunnat tro att nån skulle kunna komma på att stå och huka sig på en riktig toa ;)