lördag, oktober 27, 2007

Full fart på Ica

Folk pratar om en grå vardagen,min vardag är det full fart på,bara en sån sak som att handla kan vara mycket händelserik.
I fjol kastade vi bort julgranen,vi hade haft den sen jag var ca 4 år,alltså i 30 år,den var i så dåligt skick,toppen lutade och den ena lilla kvisten efter den andra lossnade, foten var trasig så det tog evigheter varje gång vi skulle sätta fast trädstammen.
Men i alla år hade jag haft samma gran,bara några få år när jag var liten hade vi en levande tall,men min mamma blev allergisk mot lukten.
Jag brukar stå och nosa på granen när vi tar fram den,och doften av plast luktar verkligen jul för mig.
Men nu måste vi hitta en ny,och de moderna är ju inte av plast,det är nån sorts pappersbarr,känns så fejkad,ser ynklig ut,och kostar 300 kr ! näää jag vill inte ha en sån, på Rusta har de dessutom ROSA granar,50 kr går till rosa bandet, hmmm.
Jag klagade för Claes att de nya granarna luktar inte jul,jag vill inte ha nån.
Han sa att det går väl att köpa nån sorts granspray ( ni minns väl kräftsprayen,hehe ) men jag sa att då måste vi ju ha en plastpray för att det ska vara rätt för mig.
Vill ju inte bli utan gran,men vill ju ha en äkta i plast !

Naturligtvis hade vi en kundvagn som drog åt höger, jamen varför är det alltid så ??
På ytan ser de normala ut,men ju mer man lastar ju mer svårkörda blir de, för några veckor sen höll jag på att köra på en stackars man till och med när vagnen skenade.
När vi skulle köpa flytande Margarin så tog Claes 2 flaskor,men tappade den ena,och OJ vad den rullade,alltså den gasade i väg i full fart,haha, vi körde efter med vagnen och mumlade " men stanna då,stanna,kom tillbaks ! "
Fnissss, det var först borta vid äggen som flaskan gav upp ,efter en färd på ca 10 meter,undrar om nån såg vår jakt ?

3 kommentarer:

Lilo sa...

Ha ha ha...Jag som varje år tänker att jag skulle vilja ha en riktig gran så det doftar jul! För det är juldoft från min barndom. Men så brukar jag vara lat och ta fram oäkta granen. Och du! Kundvagnar drar alltid snett!!!

Bågan sa...

Jag har en gammal hemsk oäkta gran i min Friggebod. Den hade alltid ungarna på övervåningen när dom var små och vi hade en riktig nere. Nu har vi bara riktig som vi köper för en 50-lapp lr hittar på vägen!
Skulle velat se er jagandes flytande margarin i affären... hahahahaha *asg*
Terpentingillande Eva

Carola sa...

Hahaha, du skriver alltis så härligt Anna! Man blir glad av att läsa i din blogg :D.
Förstår ditt grandilemma. Jag har knyckt päronens gamla plastgran som de haft under hela min uppväxt. Och den lukar verkligen jul!
Mitt problem är dock: Den ryms ingenstans i min lägenhet =/!! Jag har snedtak åt 2 håll!
Spring på loppisar o jaga efter en gran ;) Eller annonsera om en!
Sköt om dig o hälsa familjen.
Kramiz