lördag, februari 16, 2008

Pappersinsamlingen rår för förkylningen

Ja nu undrar ni kanske om jag fått spatt, nej då, jag har garanterat rätt, Feng Shui !!
Alltså, så här då : I boken " Rensa i röran med Feng Shui " av Karen Kingston
(jag älskar den boken, rekommenderar den verkligen,ja utsom det där kapitlet om tarmrening, blääää hoppa över det )
så står det att om man har det stökigt i hemmet så gör det att man tappar kraft och energi,men när man rensar ut onödigheter så får man energi och livsglädje.
Förra veckan hade pappersinsamlingen svämmat över sin låda i köket,men vi hade inte tid att fara iväg med den.
På torsdan städde jag bara ner kartongen i källartrappen " tills vidare" för att slippa se eländet.
På fredan blev min man förkyld.
På måndan blev jag förkyld,och på tisdan blev pojken förkyld.
På onsdan klagade jag över att pappersinsamlingen svämmade över sin låda i köket,och då bar min snygging ner kartongen i källartrappen " tills vidare " .
Och nu har vi en hög utan kartong som blir större och större ...

Jamen se där, pappersinsamlingen tar plats och stökar till och gör mig irriterad,därför har jag inga krafter att stå emot små elaka baciller.
jag blir sakta friskare men det tar tid.
Har aldrig varit sjukledig så länge förr ( tis-lör), känner mig mycket bättre,men hostar och väser och har inte mina fulla krafter tillbaks än.
Men imorgon jobbar min man,idag har han just kommit hem, ja kanske måndag eller tisdag kommer vi att ha tid,men innan dess har det ju kommit mer papper !
Det är en enda ond cirkel, önskar vi kunde ha en liten lucka i golvet,bara öppna och släppa ner så skulle de glida nerför en ränna ner i en låda.
Men vi har ett stenhus,vore nog väldigt svårt att bygga om det så misstänker jag,men oj så trevligt det skulle vara, slippa se eländet i köket.

Och så plåt,plast,glas,batterier, jamen dessa insamlingar !!!
Kunde de inte ha en tunna för pappersinsamling på var och varannan gata som förr,då kunde man göra som svärisarna : när de ska åka till affären så passerar de en insamling, tar då med en påse och släpper av.
Vi måste ta en omväg för insamlingen,så då blir det ju att man sparar tills kombin blir full.
Min man vill förresten köpa en Volvo S80,det vill inte jag,bland annat ur pappersinsamlingssynpunkt så gillar jag att ha kombi.
Och jag gillar vår gamla slitna 855 från 1995 som har gått 43 000 mil.
Borde byta bil men har inte råd,och vill inte.
Efter 9 år blir jag fortfarande glad när jag hör motorljudet på den,den purrar så fint.
Nej nu kom jag från ämnet ju, nu är det dags att sluta kackla och börja scrappa.

Förresten,när jag skulle ta ut ägg ur kylen häromdan så föll det ut en .... STRUTS!
Ja det var pojken som tyckte att den skulle få fortsätta ruva på sina lime-ägg.
haha, dan före det så låg strutsen i frysen när jag skulle ta en glass, då sa pojken att den var på semester i Sibirien.
men vänta bara, jag ska minsann bädda ner den i hans säng,så när han återkommer från mormor i morgon ska han få höra att han ställt till så den blivit förkyld,hihi.

2 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

hihi... du är rolig du Samara. Strutsen i kylen den var en höjdare och köpa bil ur papperinsamlingsynpunkt, den var jättebra... snor idéen till nästa bilköp. Nja, ibland så bara rinner orden ur mig, just nu har jag väl varit på bettet också.. så älskar jag att skriva. Jag får inte nog, mitt i allt bloggande lyckades jag få ihop ett brev på 3 sidor också tror nog personen som får det bli ganska glad över att höra av mig. Jag har inga småbarn, jag går hemma och har inte ett hus att ta hand om, bor nära allt så handla kan ta ca 30 minuter för mig och då har jag storhandlat... jag har helt enkelt för mycket tid.

Virre sa...

haha, struts-följetongen fick mej fnissig =D

Vi ses väl till helgen i h-fors?

Förresten.. du har ingen öppen spis eller kamin? då kan du ju elda upp en hel del av pappersinsamlingen. Typ allt som inte är blankt papper går finfint.

Jag funderar på att sätta en lapp på brevlådan för att slippa åka till insamlingen.. "endast luddig reklam tack" Vad tror du om det =D