tisdag, februari 24, 2009

Fåniga uttryck

Det står så mycket fånigt i tidningarna, och jag blir irriterad, nu har jag gjort en lista på sånt jag skulle vilja slippa läsa nåt mer.

Först till kvarn Står ofta i annonser, det fattar väl vem som helst att den som är först på rean har största chanser till fynd, måste de skriva det ?

Vuxensmak Det betyder att det är kaffe eller alkohol i maten eller kakan,eller starta kryddor. Jag är vuxen, ja snart medelålders,men inte vill jag ha nåt kaffe eller alkohol i min mat för det, blää.
Och starka kryddor gillade jag redan som barn,så det så.

Gratis är gott Ett uttryck som används när nån har lyckats få nåt gratis och nån annan är avundsjuk, det låter ju sååå fånigt tycker jag.

Fredagsmys Var kom det ordet ifrån ? och varför måste alla ha det ?
Kan man inte umgås vilken dag som helst ? lördag är väl mer vettig att hela familjen ska sitta o se på tv och äta nåt gott, än fredag när föräldrarna jobbat och ändå är halvdöda.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder Den som uppfann det uttrycket skulle jag vilja släpa med mig ut och dela tidningar när det är -20 och snöstorm,när snön piskar som nålar i ansiktet och kommer in under kläderna , eller när det stormar så cykeln håller på att välta, jag är tidningsbud, inte astronaut,har jag för tjocka kläder kan jag ju inte röra mig.
Folk som säger så,de sitter inne och har 23 grader varmt i sitt hus,inte flåsar de runt med 350 tidningar på natten.

Går som en klocka klockor stannar ju ofta, batteriet tar slut,eller om man ska dra upp dem så glömmer man det och sen är man förvirrad, så det är väl inget som säger att klockor är pålitliga ?

Klockrent används alldeles för ofta nuför tiden, är klockor rena ? vad kommer det ifrån ? kan man inet bara säga att nåt är lyckat ?

Dumburken Man blir inte dum av att se på tv, tvärtom, jag ser på reseprogram ,frågeprogram, Dr Phil osv, man lär sig ju massor av att se på tv !

Tjocktv jamen hallåååå, hur fult är inte det ordet ? bläää

Är det du eller jag som är lärare ? både löjligt och oförskämt att säga en sån sak, låter som att läraren själv tvivlar, används ofta om läraren faktiskt har fel och eleven råkar ha bättre koll på en viss punkt.

Plus porto alla dessa annonser, prenumerationer, bokklubbar mm, endst 29.50 !!!!!! plus porto på 59, jasåååååå, jamen varför inte skriva ut hela summan då från början ?

Skaffa barn man skaffar väl inte barn ? låter som att man skaffar nya batterier till fjärrkontrollen,eller skaffar en ny tröja. Alla kan inte få barn, många går hela livet barnlösa utan att ens veta vad det beror på, det är att håna de barnlösa att säga " skaffa " som att man bara går på Ica och köper en baby.
Ännu värre är " ska inte ni skaffa barn då ? " eller " nu har ni varit gifta i flera år och inte fått barn, varför vill ni inte ha några ? " eller " är det inte hög tid att ni skaffar barn, ingen av er blir ju yngre vet du "
Jo jag VEEEEEET,det är väl inte jag eller nån annan människa som bestämmer det, blir man inte gravid så blir man inte, om då sjukhuset säger att de har en kö på många år för utredning,men de som redan har ett barn får inte ens stå i kön, då är det ju bara att acceptera. Jag har ett ljuvligt vackert barn,och honom dyrkar jag,visst skulle jag vilja ha fler,men som sagt, barn skaffar man inte,de får man föda eller adoptera när man har tur. Det är inget man kan planera.

2 kommentarer:

Från konsumera till konsumindre sa...

Ordet klockrent syftar väl snarare på det rena, "fina" ljudet av t ex en kyrkklocka. I betydelsen "dead on" mer än lyckat. Åtminstone har jag alltid trott det. Håller annars med dig om de flesta av orden, grymt irriterande...

Cessan sa...

Ja det finns mycket skumt man säger som låter jätte dumt när man tänker efter.

Du har en utmaning att hämta i min blogg. Kramizar