lördag, juli 21, 2012

Möbler och gravar


I tisdags var vi alltså upp till Lycksele och hämtade möbler som jag ärvde, en bokhylla, ett matsalsbord med stolar, och så ett bord och en lampa som egentligen var mina, men som jag lämnade kvar när jag flyttade. Vi tittade förbi hos farfar och farmor och hennes föräldrar.


 Och farmors två bröder, Edvin och Gottfrid. Texten har ju nästan bleknat bort, vad ska man ha för färg för att fylla i det ? Jag ärvde halva den här graven, min far och hans bror var innehavare av gravrätten, nu är det jag och min farbror, jag fick papper från Svenska kyrkan häromdagen.


 Sen var det dags för årets glass på torget. mums.
Sen åkte vi till den andra kyrkogården, där de som är kremerade hamnar i en gemensam grav.
Som Orup sjunger : Låt mig svära vid min faders grav .... men sen fortsätter texten " att jag aldrig blir så som han " , jag vill säga tvärtom, jag vill verkligen bli allt det min far var. Allmänbildad, snäll, snygg, duktig på att snickra, busschaufför, globetrotter. 21 länder hann han med, om man räknar de nordiska länderna, jag är bara uppe i 10 än. Bortsett från att han rökte och snusade så var han så perfekt som en pappa kan bli.
Forsdala skolan där jag gick klass 6. Efter att jag brytit ihop och sen lugnat ner mig så åkte vi till Brännbergsvägen, där jag och min far bodde 1985-1987, han bodde sen kvar med sin sambo till 1993, då de köpte huset. Jag och Claes gick från det hyreshuset och upp till skolan. Jämt när jag hör låten Summer of 69, så tänker jag på sommaren 85, jag var så lycklig då.

Oh when I look back now
That summer seemed to last forever
And if I had the choice Yeah, I'd always want to be there
Those were the best days of my life

Nu är bokhyllan på plats, jag har plockat fram gamla foton, och uppslagsverket från början på 70 talet som han vann i en tävling, när jag var barn så stod de böckerna exakt där i bokhyllan, jag fotade hela huset innan vi flyttade från Vilhelmina. Imorgon åker jag och Claes till Arlanda, en resa på ca 8 timmar, jag ska försöka att komma ihåg att skriva nåt när vi kommit fram.

1 kommentar:

Spacegirl sa...

Jag köpte färg häromdagen för att måla i text på en gravsten och jag fick rådet att köpa Humbrol, sån som man målar modellflygplan med, små burkar.