lördag, maj 31, 2008

Rena dårhuset

Dårhus heter på ryska :Gult hus , då kan man ju undra varför just gult är galenskapens färg ?
Här är det iallafall livat värre.
I torsdags morse exempelvis, när jag skulle äta frukost så gick min gaffel av i skaftet, plastskräp.
I går kom min pappa för att hjälpa oss sätta in fönsterna, vi hade rensat ut allt från den övre farstun,så det var trångt, gick jag genom hallen så hade jag 2 fönster på vänster sida,och på byrån på höger sida: en stor blomma med långa blad som ville in i armhålan på mig.
I vardagsrummet saker på måfå, så långt från fönsterna som möjligt, soffa och tv övertäckta, tavlor nerplockade.
Skulle baka en kaka igår, hade först tänkt göra det på onsdag men hade inga ägg,så jag köpte det på torsdag. Upptäckte i går att philadelphia ost skulle vara med, funderade på att ta creme fraische, men när jag bara hade ljus blockchoklad,och receptet sa 70 % mörk choklad så gav jag upp.

Först lyfte vi fönstret, vilket inte gick bra,det var så trångt,så min stackars fader blev nästan intryckt i väggen, jag stod på ett trappsteg,och ville upp,men orkade inte när jag höll i fönstret,så jag tryckte upp låret under fönstret istället,och upp kom det,men oj vilket blåmärke jag fick.
Letade recept på en potatissallad jag fick hemma hos en pysseltjej för några år sen, men utan resultat, hittade däremot ett recept på kaka med lime som jag letat för några månader sen.
Bakade kakan och ringde tjejen för att få recept på potatissalladen.
Konservöppnaren strulade,fick inte upp burken med kondenserad mjölk ordentligt, så jag tog en gaffel till hjälp, och jodå,gaffeln gick av i skaftet !!
Jamen vad är det för skit man får som premie av Yves Rocher ? använt dem några veckor bara, väääs.
När jag sen hällde av vattnet från potatisen så fick jag kokande vatten på handen och låret, hur klantig är jag ?
Men maten blev god, kakan likaså,bara det att glasyren brukar ju oftast bli för lite ,men i det här receptet blev det enormt mycket glasyr, jaja, det var ju gott men lite kladdigt.

Idag tittade jag in lite snabbt på en loppis, och kunde inte motstå den här vackra tjejen för bara 30 kr.
Är det en kändis kanske ? Jag har ingen aning,men hon är märkt 97 i ryggen.
Vi har städat i övre farstun nu, torkat av lister, element ,ja allt var ju dammigt.
Ställt tillbaks möbler och saker, men inte gardiner än.
Ställde dit lite andra saker än förr, ville ju ha lite omväxling.
( Nu kom min man in här och sa att jag ska skriva att han är gör-snygg , jamen det vet ni väl redan, hihi ,jag vet det verkligen )
Får fortsätta att torka av i de andra rummen i morgon,nog för att man inte ska städa på en söndag,men det står ju i Bibeln att om oxen har ramlat i brunnen så får man dra upp den på söndag,och här är så dammigt nu att hela övervåningen på huset verkar ha ramlat i en gammal uttorkad brunn,så jag ska städa,fniss.

I fjol köpte min snygging ett körsbärsträd åt mig, nu blommar det, wow, känns så japanskt ju, hoppas vi får bär på det också.

Tack Christina för att du hörde av dig ,hoppas ni är hemma när vi kommer ner till Gbg i sommar.

Inga kommentarer: