söndag, juni 01, 2008

En tripp till flygplatsen

Min mammas grannar åkte till Turkiet.
Förra torsdan skjutsade jag dem till flyget,och nu i torsdags morse var det dags att hämta dem.
Jag ville vara där i god tid om planet var tidigt,men planet kom i utsatt tid,och naturligtvis fick de sina väskor sist,så jag tillbringade närmare en halvtimme ute på parkeringsplatsen, ståendes bredvid min bil för att hålla koll på eventuella parkeringsvakter, man vill ju inte få p-böter,men man vill heller inte betala en hiskelig summa ,tror de tar 10-15 kr timmen eller nåt sånt.
Men många, ja de allra flesta brydde sig inte ett dugg, de bara kom och ställde bilen där de ville, på handikapp-platserna, gärna ståendes i sidled,så de tog upp 3 platser.
Så fanns det de som ställde bilen framför p-automaten, och så de som körde exakt så långt fram mot ingången det bara gick,och lämnade bilen så.
Jag kollade på dem som ställt bilarna på de normala platserna där jag stod, bara ca 10 % hade betalt, konstigt , är de inte rädda för böter ?

En annan sak jag la märke till var hur folk var klädda.
Det var ca 12 grader i skuggan,jag stod i solen,men det var ingen värme direkt, jag hade haft på värmen i bilen på väg dit.
En tjej hade höga smala klackar och en kjol så kort att man borde ha sett trosorna, hon trippade iväg med sin kabinväska rullandes efter sig.
En tjej hade en ärmlös klänning med smala axelband ,plus att den slutade halvvägs på låren.
Strax efter henne passerade en man med långärmad vit skjorta, stickad tröja och jacka.
Det finna alltså de som tydligen trodde att det var högsommar,och de som ansåg att det var vinter.

Tillslut kom mina bekanta, HALLÅÅÅÅ, vrålade grannen till, så en person stelnade till och vände sig om. Väl i bilen så pratade de mycket högt,och det visade sig att båda hade lock för öronen och var halvdöva.
De hade haft 38 grader i skuggan som mest, ja gissa om jag blev avundsjuk.
De däremot tyckte att det fick vara nog med värme och bad mig slå av värmen i bilen.
När jag hade släppt av dem och körde hemåt så brassade jag på värmen igen,hihi, varmt vill jag ha det i bilen ,och så lite turkmusik på det, då njuter jag.
Jag fick ett så vackert smyckeskrin av dem,som tack för att jag skjutsade och hämtade dem.
Det blev jag mycket glad för,det är så fint, ser ut att passa i ett slott, och så spelar det en melodi när man lyfter på locket.

Inga kommentarer: