söndag, augusti 19, 2012

Zlatan på gatan

 Rubriken syftar på Veronica Maggios skivtitel, man kan ju undra varför svordomar är så populära numera ? Här är en affisch på Zlatan, i en affär på Champs-Elysées, han flyttade ju till Paris bara nån vecka innan vi var dit, men när vi kom hade han åkt till New York.
Triumfbågen, den stod mitt en fyrafilig rondell, åtminstone tror jag det var fyra filer, för inga linjer var utritade, folk bara körde lite som de ville. Inga övergångsställen fanns, utan alla riskerade livet genom att springa en fil åt gången. Det var dessutom flera barnfamiljer som stod längre ner på gatan och fotade sina små barn, exakt mitt i vägen !!!! De stod alltså där med sina barn i typ treårsåldern och fotade med Triumfbågen i bakgrunden, och alla bilarna bara gasade på
Champs-Elysées sett från Triumfbågen. De flesta affärer och restauranger stängde tidigt i Paris, men där var det öppet till kl 23 på kvällen, kändes rätt udda att shoppa så sent. Jag köpte 2 kjolar på Benetton.

2 kommentarer:

G Kjellvander sa...

Triumfbågen når man genom en passage/tunnel/gång under marken/gatan. Då slipper man springa över gatan, vilket polis bötfäller för om de ser det. =)

Samara sa...

va är det sant ? men vi såg ingen, eller var man skulle ha kommit upp isåfall, det var en ständig ström av turister som kutade över som vi, och vid ett tillfälle så stod en hel polispiket och tittade på, de sa inget.
Men de kom sen släpandes på en man som de förde bort, dock tror jag inte han hade gått över gatan ;)