söndag, juni 29, 2008

Mjaooo, vart tog sommaren vägen ?

Närmaste grannen har skaffat katter,därav mjauandet.
Deras kisse fick tyvärr njurproblem och dog i vintras bara 3 år, och min katt blev i princip änka, för de var ett mycket lyckligt par.
Hon var fundersam länge,gick in till dem och letade honom,så sorgligt.
Men nu har de 2 små ljuvliga grå sötnosar, de är överallt och nosar runt, på vår gård också, in under bilen, under trappen, ja uppför trappen om de hinner.
Såååå söta små liv, min kisse verkar gilla dem,hon har pussat dem båda, Bill och Bull heter de, visst ,de är ju 3,5 år yngre än henne,men de växer snart till sig,så då blir det nog många busiga lekar .

Men var tog sommaren vägen ?
För ett antal veckor sen var det en natt 22 grader när jag delade tidningarna,då tänkte jag att jag ville ha shorts, så jag köpte det häromdan,samma dag jag köpte blusen, svarta som går nedanför knät.
Men jag borde ha förstått att det är ju bara att göra sig löjlig, tro att det ska bli nog varmt i Sverige att man kan ha shorts ...
Första natten när jag ville ha dem var det 9 grader, natten efter 8, tredje natten 6,6 grader !! Jamen sommar,hoho ??
På dagarna är det ca 13 grader, jaha ..
På Rhodos är det 31 grader nu,det är inte skönt att ligga ute i 13 grader, med t-shirt och kjol känns det ändå kallt, jag vill ha värme, 25 grader vore mer normalt.
Växthus effekt, jo pyttsan, inte i Umeå iallafall.

Läste förresten att mördarsniglarna anfaller som aldrig förr, jag har tack och lov bara sett dem på foto.
I en tidning påstods det att de inte en hjärna , först tyckte jag synd om dem,men så kom jag på att har man ingen hjärna så lär man ju inte veta om det heller ! hehe.
Men är det sant, tro ? alla djur måste väl ha hjärna .

3 kommentarer:

Henrietta sa...

Mjaoo på dig själv du :o)) Snygg blus du hittade dig!

Det finns en utmaning till dig i min blogg

maxell sa...

Well, well. jag kör en Henrietta. :) Du får kika i min blogg. Jag utmanade dig. :)

ANNAANNA sa...

Vilken skillnad det är på vädret och temperaturen beroende på var i landet man bor. I lördags var det 33.5 grader i Halmstad kl 08.30 på morgonen... å varje morgon strax före 8, innan jag cyklar till jobbet så kollar jag hur varmt det är å nästan alltid den senaste tiden är det 20-23 grader.

Mördarsniglar fick vi nog av förra sommaren, de trivdes FÖÖÖÖR bra i regnvädret. I år har jag bara sett lite sniglar.

Å Samara. Om du eller dina läsare vill vara med ovj tävla i min blogg så är ni hjärtligt välkomna. Jag tror det tar ca 3 sekunder att deltaga.

http://wonderings.blogg.se/2008/july/taaaaaavling.html