måndag, augusti 22, 2011

Bokrecensioner

Jag upptäckte just att jag inte skrivit några bokrecensioner sen i vintras !
Jodå, jag har läst en hel del sen dess, här kommer några av dem.

Danielle Steele - Villan
En äldre skådespelare med dålig ekonomi, hyr ut sina gäststugor till en änkling och en nyskild man.
De tre blir vänner ,och så småningom träffar alla tre varsin kvinna att älska.
Så mysig bok, jag njöt verkligen av den, det kändes sorgligt när den tog slut, den hade gärna fått vara längre.
5 poäng av 5.

Richard Viking Flinga - Iskallt och stenhårt
En berättelse om varför han hamnade i fängelse, och hur det är i fängelset.
Ganska seg bok, men så kom 4 sidor med andliga tänkvärda saker, och de var otroligt bra. Sammanlagt betyg 3, hade det inte varit för de 4 sidorna hade det blivit en 2:a.
Boken hamnade i loppishögen.

Lauren Wisberger - Djävulen bär Prada
Jag älskade filmen, så jag såg verkligen fram emot att läsa boken, men den var inte alls lika bra, väldigt lång och seg.
Handlar om en tjej som vill jobba inom modebranchen men får en chef som är en sur slavdrivare.
Behåller boken tills vidare, men funderar på att lägga den i loppishögen.
3 poäng.

Randy Taraborelli - Michael Jackson the magic and the madress
Ska man läsa nån bok om Michael så är det den här, författaren träffade honom många gånger under åren, och har skrivit en heltäckande bok om Michael, men även om hans syskon ,deras liv och karriär.
5 poäng

Bob Jones - Michael Jackson mannen bakom masken
Bibblabok, jag ångrar att jag lånade den, för författaren får ju några ören då, och jag ångrar att jag läste den, innehöll 196 lögner som jag hittade, kan tro att de som kände Michael skulle hitta ännu fler lögner, det mesta är rent absurda påhitt, författaren borde ju åtalas.
1 poäng, eller typ 10 minuspoäng ....

Christer Fuglesang - 14 dagar i rymden

Boken handlar om hans resa, men också hans karriär och förberedelser inför resan.
Innehåller lite för mycket teknik för att jag ska vara nöjd, men klart värd att läsa.
3 poäng.

Stieg Trenter - Färjekarlen
Spännande deckare, men ändå förvirrande, vissa saker fick man aldrig en förklaring på.
3 poäng.

Miep Gies - Så minns jag Anne Frank

En fin och gripande bok, Miep var en av dem som hjälpe Anne och hennes familj att hålla sig gömda, och Miep gjorde också så mycket för att hjälpa andra människor i nöd, hon borde helgonförklaras, boken är minst lika bra som Annes egen bok.
5 poäng.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med lite annorlunda böcker än vad jag läser. Men nu kastar jag en fråga till dig? Hur vet du att det är lögn i den ena Michael J boken? Kan det inte vara tvärtom? Fast jag vet att många försöker sko sig på MJ:s framgångar. Ja nu är han borta och han var aldrig någon stor idol hos mig. När vi fick reda på det befann vi oss utanför ICA Fiolen i Dalarna. Föreslår dig att läsa Emma Phil. Jag ska fortsätta nu, om en liten stund. En självkänslabok... sådant kan behöva ibland.
Kram och ha det jätte bra, Charlotte som ibland lyser i stjärnorna!

Samara sa...

Ja jag tänkte att jag får säkert frågan av nån hur jag vet att det är lögner ;)
Är man ett fan av honom och har läst mycket i tidningar och böcker, plus sett intervjuer med bland annat Diana Ross, osv, så märker man vad som inte stämmer, plus att vissa saker tas upp i den boken jag rekommenderar, och där står det så detaljerat att det märks att det är sant, mot för den andra boken som inte har kollat upp fakta så noga och har rena slarvfel.
Så jag ska väl inte säga att allt är lögn, en del är nog missförstånd , slarvfel osv.

jag var i en tunnelbanevagn i London när vi fick veta, vi såg flera människor med tidningar och alla sa samma sak, jag började läsa över axeln på en främmande kvinna, det kändes så overkligt, han skulle ju snart komma till London och uppträda.

Anonym sa...

Inte lätt det där med att skriva om andra och kanske det är dumt att de översatt boken också. Ibland är det nog bäst att låta saker och ting vara ifred. Sanningen kan alltid modifieras av andra eller av en själv, vad vet vi vad MJ lät oss veta. Vad var sant eller inte av det han sa själv?
Kommer ihåg honom som liten när han sjöng i Jackson Five. Jag gillade aldrig hans förändring, jag tror inte jag riktigt förstod varför man vill göra som han gjorde och bli vit. Han var snyggare som den han var från början. Ha det finnt vännen, kram Charlotte som fortfarande lyser bland stjärnorna...