torsdag, november 17, 2011

Leif Pagrotsky


Man ska inte bli fotad underifrån, huuu vilken haka jag fick.
Men vi stod i en trappa och tjejen som tog bilden stod lite nedanför.
( så kan jag ju viska att Leif stod ett trappsteg ovanför mig, så jag är längre egentligen )
Jag satt i 1,5 timme ikväll på ett möte om järnväg, och varför tågen är sena så ofta, bara för att jag ville träffa Leif Pagrotsky, ja mycket ska man vara med om :)
Men det var ganska intressant, det handlade bland annat om tågens historia i Sverige, först fanns det många små bolag, sen köpte staten upp allt och sen blev det privat igen och då började det gå åt skogen.
Bland annat tog han upp att det kostar 280 kr att åka med Arlanda expresståg, men om man åker från Sthlm - Uppsala kostar det 77 kr, och det tåget stannar på Arlanda, så då kan man åka det istället.
Men en tjej i publiken sa att tyvärr, man måste visa tågbiljetten när man kommer in på Arlanda och har man fel biljett så blir det extra avgift !!
Och SL får betala 75 kr till Arlanda för varje person de släpper av, så därför är deras biljetter också dyra.
- Ja se där, privatiseringen gör det dyrare, sa Pagrotsky.Jag mailade honom för ca 10 år sen ,och fick en signerad bild och ett vänligt brev tillbaks, så jag tackade honom för det, och sa att det var det trevligaste brev jag hade fått från en kändis nån gång när jag mailat.
- Nu blir jag riktigt glad, sa han, och berättade att han inte hinner svara på alla mail han har och han ofta har dåligt samvete för det, och att folk ofta kommer fram för att klaga på att de inte fått svar.
Så nu fick jag autograf i blocket också, och en kram, fast skägget stacks lite ;)


Jodå, jag hinner jobba mellan kändisarna också, idag var det jobb, kändis, hem, kändis, det är mycket körande fram och tillbaks.
I eftermiddags har jag haft en snickare här dessutom, vi ska få ny ytterdörr insatt nästa vecka :)
Jag vet inte hur gammal vår dörr är, men den satt här när jag flyttade in för 16 år sen, och det drar så kallt från den, plus att det är oerhört mörkt utan fönster i dörren.

1 kommentar:

maxell sa...

Wow. Tåg! Liten man hade varit i extas om han varit med.

Å ja, privatiseringar gör det mesta dyrare för gemene person då det är någon som redan har för mycket som vill ha än mer. Det är grunden i privat näringsliv genom historien och det lär inte ändra sig i första taget.

Fast nu ska jag inte raljera ekonomi och politik i din blogg. :) Det räcker kanske att nämna den senaste tidens rabalder kring äldrevård i allmänhet och ett specifikt äldrevårdsföretag i synnerhet...