lördag, februari 04, 2012

Melodifestivalen 2012 del 1

Då var första avsnittet klart, och jag är besviken.
Det blir bara sämre för varje år tror jag, förr var det en person som klädde sig fint, sjöng en låt och kanske dansade lite, men nu är det klädbyten och blinkande lampor och allt elände.Programledare var gulliga Helena Bergström


Och lila gulliga Sarah Dawn Finer, plus en helt okänd tjej, Gina Dirawi.
Visst hon är söt, men hon stod ju och skakade på huvudet hela tiden, så håret fladdrade, och sen i Green room så hade de gett henne ett manus där hon skulle vara rolig, men det var hon inte, stackars tjej.

Först kom Sean Banan med en härlig och medryckande låt, Sean den förste banan.
Men så började han svära ! Varför då ? Det förstörde låten tyvärr.

Abalone Dots hade en vacker låt, På väg, men ingen schlager tyvärr, men jag kommer nog att lyssna en hel del på den.
The Moniker hade en helt ok låt, I want to be Chris Isaak, men ingen schlager det heller.


Sen kom min favorit, Afro-dite med The boy can dance, härlig medryckande 80 tals stil, lite åt Donna Summer hållet, heja Gladys del Pilar !
Men nääää den gick inte vidare, jag fattar noll.

Dead by april, Mystery, en riktigt rar sångare sjöng en helt ok låt, tills det började flimra och blev svartvitt, och ett monster kom fram och brölade, och jag trodde vi hade fel på parabolen så vi hade två kanaler på gång samtidigt, men det skulle vara så, jag blev orolig att sångaren skulle bli mördad i direktsändning av en galning, fy så hemskt, förstöra en bra låt med nån psykopats läte ...Marie Serneholt, Salt and pepper, ja bortse från Elisabeth Andreassen här på bilden, jag hade ingen bild på bara Marie.
Först verkade det vara en bra låt, nåt att lyssna på när man tränar, men den var ju så tjatig, bara samma sak hela tiden, den tröttnar man fort på.

Thorsten Flinck, mannen som just gett snus ett ansikte, med låten Jag reser mig igen.
Först trodde jag att han sjöng Märk hur vår skugga, med Thåström, det var samma stil, eländig deprimerande låt, och inga skor hade han råd med heller.

Loreen , Euphoria, jag väntade hela tiden på att det skulle bli en refräng, men det var bara samma oväsen hela tiden, ingen skillnad på vers och refräng, up up up, lät det hela tiden, och så föll hon ihop i snön i sitt lakan hon hittat i en container,så en man fick hjälpa henne upp, hur kunde hon gå vidare, jag fick nästan ont i huvudet.

Jag brukar anse att har man inget snällt att säga om folk så är jag tyst, men ikväll kan jag vara inte vara tyst, röstningen måste ju ha varit fejkad !
När Afro-dite åkte ut, ja då kan de lägga ner hela tävlingen.

4 kommentarer:

Epona sa...

Tänk så olika åsikter man kan ha! Jag fullkomligt älskar Loreens medryckande låt och även Dead by April även om det mer är musik jag lyssnar på privat (tycker dock inte det är schlager). Tyckte Afrodites låt var ganska platt och inget nytt.

ida sa...

Det blev precis som jag röstat.
1.Loreen, helt nytt och jag gillar hennes uppträdande som fan. otippat.
2.Dead by April. Härligt att de ville ställa upp. proffs!
3. Torsten Flink. Ett geni!!

Afrodites utträdande var oproffsigt och de flackade omkring och drog i sina luvor när de giv upp på scenen, som om de uppträdde på ploj för polarna. Känns som om man hört låten förr.

Linda sa...

Hahaha, du är rolig du! :)

Jag älskade Dead by April, men håller med dig om Loreen. Helt okej låt, men en i mängden bara, såna som låter likadant och går runt, runt på radion. Flinck gillade jag! Jag skulle inte vilja möta honom i en mörk gränd direkt, ändå är det något lockande med honom. ;) Afro-dite är inte min grej...

Kramar

G Kjellvander sa...

Nja, fejkad omröstning var det nog inte.

Loreen (bäst av alla åtta) var ju stor favorit både hos spelbolagen och i publikoomröstningen från genrepet.

Sedan var ju både Dead By April (okej låt) och Sean Banan (jäkla tramspelle) två andra favoriter bland fredagens publik och spelbolag.

Så på det hela stora så slutade delfinalen precis som det hade tippats i förväg.