måndag, januari 31, 2011

Orättvisa löner

Jag trodde ju när jag slutade jobbet, att det var nåt väldigt ovanligt, att jag inte fick a-kassa. Alla utgår från att jag har a-kassa och blir så förvånad när de hör att jag inte får nåt alls, som en av mina fd abonnenter sa förra veckan :
men du har ju jobbat 6 dar i veckan i 17 år, du om någon borde ju ha arbetat nog mycket.
Men nu läste jag i DN häromdan att det blir allt vanligare att folk inte får a-kassa, faktum är att det är endast 65 % av de som inte har en anställning som får det. Ja det är ju konstigt att samhället är sånt, med tanke på att de som får mycket, de får hur mycket som helst.
Vi har fått en ny landstingsdirektör i Västerbotten, den förra fick 102 000 i månaden,och kommer att få 75 000 i månaden tills hon hittar ett nytt arbete.
Hon lär ju knappast ha nån större iver att söka nytt jobb då,med en sån fallskärm.
Den nye får 120 000 i månaden, varför får han mer , för att han är man eller ?

Nu läste jag desutom om en man som varit generalsekreterare i Svenska kyrkan, han tjänade 75 000 i månaden, nu får han 68 000 i månaden tills han fyller 65 år, men han har redan fått ett nytt jobb , på Göta hovrätt, med 50 000 i månaden.
Han sitter alltså och får 118 000 i månaden sammanlagt, medans kvinnan som blev intervjuad i DN är helt utan inkomst, fast hon är högutbildad, har lång arbetslivserfarenhet, och har doktorerat. Felet hon gjorde var att hon blev lite sen med sin doktorsavhandling, men det kom fram att endast 10 % av alla doktorander blir klar i tid. Och därmed blr 90 % av dem utan a-kassa.
Hon hade använt upp sina sparpengar och sen fått låna pengar, för hennes mans lön räckte inte till.
Och så finns det de som tjänar såna här vansinnessummor varje månad.
Det är inte rättvist på nåt sätt.

( ska bli intressant att se hur många kommentarer jag får nu då, sist jag tog upp det här med a-kassa och de som står utanför,så fick jag många elaka och hånfulla kommentarer, ja jag publicerar allt, så ni som vill spotta ur er vrede för att jag pekar på orättvisor i samhället, ni är fria att skriva en kommentar )

Inga kommentarer: