onsdag, januari 19, 2011

Sjukvård ska inte vara enbart för de rika

Jag blir riktigt upprörd nu.
Läste på expressen om en tjej med svininfluensa,som skickades hem från akuten, dan efter kom hon i ambulans, nu är det inte säkert hon överlever,och hon väntar barn också.
Då kommenterar nån idiot att det borde kosta 500 - 1000 kr på akuten, är man verkligen sjuk så betalar man,
är man för snål för den summan så är man inte nog sjuk,alltså kan man söka vård på annat ställe.
Jamen hur tänker folk ?? de som inte har råd då, ska de dö då ?
Alla har faktiskt inte råd med 1000 kr för ett akutbesök, särskilt de som är mycket sjuka, såna som får regelbundna astmaanfall mm, en del är kanske långtidssjukskrivna, eller utförsäkrade pga sjukdom som försäkringskassan inte tror på, hur ska en sån person ha råd med 1000 kr för att man har svårt att andas, blöder från ett skärsår osv, det är ju ganska troligt att folk då stannar hemma tills det är för sent.
Men det är säkert nån politiker som tjänar 100 000 i månaden som kommenterade anonymt, såna som dessutom har fri sjukvård. Såna som inte förstår att det finns folk i detta land som lever helt utan inkomst, eller med en inkomst på några tusen per månad.

Själv tycker jag 200 på vårdcentralen är nog saftigt, särskilt som man ofta inte får hjälp. Ok om läkaren tar patienten på allvar,och skriver ut medicin, ger remiss eller vad som nu behövs, men när man kommer in och efter 5 minuter är man ute igen, efter att ha fått höra : du har inte ont det ser jag på dig, utan att ens ha undersökt patienten ! det hände mig för 5 år sen .

1 kommentar:

maxell sa...

Den som kommenterat att det bör kosta mer än 1000 kr. Tänkte den på att höja högkostnadsskyddet från 900 kr med eller kanske ta bort det?

Japps, det är ligger på det. När du sökt sjukvård för 900 kr har du gratis sjukvård i ett år från datum för det första besöket som ledde till 900 kr totalt. Så tre besök på akuten eller hos en läkare på sjukhus gör att du kommer upp i 900...