tisdag, december 27, 2011

Juldagen slutade trist

Vi hade en trevlig julafton, och igår städade vi en hel del och hade en ganska lugn dag, men på kvällen så brann det hos en av grannarna.Så här såg det ut utanför hos oss, de stängde av vägen så inga bilar skulle komma i vägen, det var många som kom och körde och fick tvärnita, folk vallfärdade för att se branden, de kom i bil, gåendes och cyklandes.


4 brandbilar var närvarande, det började ca 19.30, Elis fick sms från en kompis vars pappa är brandman, och när brandbilarna skulle till vår gata så blev dottern så klart orolig att det brann hos oss, men det gjorde det ju inte, varpå Elis skyndade sig för att kolla så det inte brann hos hans pappa som bor bara några hus bort, men det var huset mitt emot honom. Ett stenhus, precis som vårt.

Vi gick också och kollade, det var massor av folk som stod på gräsmattorna runt om, en brandman klättrade på en stege upp till ett hus på övre våningen där fönsterrutorna hade gått sönder av värmen.
De sprutade vatten, en brandman gick upp på taket och kollade, sen började de kasta ut brända möbler genom fönstret, och öppna alla andra fönster för att vädra ut, och samtidigt så lyste granen och stakarna så fint i de andra rummen.

Fy så hemskt att en familj får julen förstörd, jag var rätt uppskakad själv, det här är tredje gången det brinner på vår gata under de 16 år jag bott här.
Vid 22 tiden var det klart, alla brandbilar åkte.
Idag såg vi att de hade satt upp plast i fönstret, och en hel hög med brända möbler låg på gräsmattan, många ihopknytna sopsäckar stod utanför .

Inga kommentarer: