fredag, januari 11, 2013

Bokmässan del 12

Anne Holt , norsk journalist, politiker och författare. Jag har konstigt nog aldrig läst nåt av henne. Hon står bakom ett bord och jag framför därav den knäppa vinkeln.
Arild Midthun igen, heja norge ! Dagen före när vi fick autografer och teckningar blev det ingen tid att ta en bild med honom, men på söndan hade han gott om tid. Jag frågade hur kan kan vara så duktig på svenska. " Jag ser på Skavlan " blev svaret med ett leeende.
Utsikt över bokmässan från övervåningen. Det här var bara en del av ena hallen och det var ca 5 hallar plus det som var en trappa upp.
Helén Ljungmark är ingen kändis än, men hon kommer nog att bli, hon är bokförläggare på Basil som utger böcker av engelska författare, hon är dessutom översättare av böcker, och när vi var barn var vi bästisar, nästan som systrar. Vi lånade böcker av varann, lekte , sov över hos varann, och såg samma hyrfilmer gång på gång, för i Vilhelmina på 80 talet fanns bara ca 30 hyrfilmer, så vi såg " Nu blåser vi snuten " så mycket så jag kan alla replikerna utantill fortfarande
 Sen flyttade vi åt varsitt håll och så småningom blev det inte mycket till kontakt, men numera är vi Facebookvänner och det var underbart att få träffa henne igen. Vi kom fram till att förra gången var nog 1993 ! Och om nån undrar, nej jag tog ingen autograf ifall hon blir superkänd, jag har redan flera stycken sen 80 talet :)

2 kommentarer:

G Kjellvander sa...

Åh, jag som tänkte fråga om du tog f.d. bästisens autograf, men du hann redan svara på det, haha.

Kul att resten av bokmässan kommer nu, även om det är ett bra tag sedan. Men bättre sent än aldrig, heter det, och alltid kul med dessa kändisinlägg.

Samara sa...

Ja jag tänkte på dig när jag skrev det, tänkte att du är nog så busig och frågar om det.