söndag, januari 13, 2013

Bokmässan del 13

Bokbytardagen hade ett stånd där man fick byta böcker, men de enda böcker jag hade med mig det var såna jag hade köpt på bokmässan, men eftersom det var sista dagen var de så snälla att jag fick ta 2 böcker med Anna Jansson ändå. Men barnet behöll de själva tyvärr ;)
Camilla Thulin. Halsbandet hade hon köpt secondhand, jag frågade nämligen.
Göran Rosenberg som fick Augustpriset 2012 för sin bok " Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz "
Jag kan erkänna att jag hade aldrig hört talas om honom, det var Claes som kände igen honom .
Niklas Eriksson som bland annat tecknar Carpe Diem, Killian, och diverse lokala sportskämt. Tänk att träffa på en Umebo mitt i allt, det var kul, han kändes väldigt sympatisk.

Jag förstod inte den här skylten, dem verkade inte höra till nån monter, men häftig var den.
Det kan löna sig att behöva gå på toa, för när jag gjorde det tog vi en omväg och träffade Richard Olsson från Vem vet mest.
Mässans sista kändis blev Gered Mankowitz, en av världens mest berömda fotografer, han har bland annat tagit populära bilder på Rolling Stones och Jimi Hendrix.
Och den här bilden på Eurythmics som var på deras skiva Revenge 1986. ( För övrigt den andra cdskiva min far köpte, den första var Laura Branigan Hold me. )
Det var ett stort ögonblick för Claes att få träffa honom, det var många som ville få prata med honom,och vi var trötta och ville hinna umgås med svärisarna innan vi skulle flyga, så det blev inte så mycket pratat med honom, men han verkade väldigt snäll och trevlig.
Utanför vårt hotell stod frihetsgudinnan.
Men vad hängde i taket på Landvetter ? Ska det föreställa moln ? Det var hela rapporten från Bokmässan 2012, ursäkta det har tagit sån tid, men det var såna mängder av bilder att sortera och välja bland. Det var ett härligt äventyd, nästa gång blir det nog mindre stress, för då har vi ju de flesta redan i samlingen.

3 kommentarer:

G Kjellvander sa...

Göran Rosenberg är bra och kunnig, den boken har min pappa. Ska låna den av honom. Han är f.ö. pappa till skådespelerskan Vanna Rosenberg, men det visste du kanske redan? :)

Samara sa...

Jag har aldrig hört talas om henne, så nej jag visste inte ;)

G Kjellvander sa...

Här har du nog det mesta av hennes filmer, tv-serier och liknande uppräknat. Du bör känna igen mycket där.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vanna_Rosenberg

Googla hennes namn, så bör du känna igen bilder på henne. Hoppas jag. :)