söndag, augusti 24, 2008

Bokrecentioner

Jag läser inte lika mycket som jag gjorde ett tag förut i sommar, nu är jag mer inne på att städa och få ordning på det här bygget nån gång.
Ja det är ju ingen direkt ombyggnad på gång,men vi håller hela tiden på att renovera och tapetsera och måla osv, efter 13 år så har jag inte ens bytt allt som ska bytas ens, och vissa rum är det dags att måla om eller tapetsera om igen.

Men som sagt , böcker.
Jag har läst " Sju minuter på havet " av Vilho Heinämiäs , en bok som handlar om pansarbåten Ilmarinens undergång 1941.
En otroligt levande och fascinerande berättelse, från olika personers synvinkel, man får veta vad de höll på med att vad de tänkte osv just innan det hände,och hur de sen kämpade för sitt liv i havet.
Den får 5 poäng.

" Jan klarar skivan" av Paul Faehn, är en rar bok från 1938 om en föräldralös pojke som adopteras av doktorn i byn, han är som det heter " renhårig", numera skulle man säga schysst, och han hjälper flera andra kamrater i byn, och tillslut försonas han med den elaka killen i byn och de "trycker varandras hand" .
Ja överhuvudtaget så skakar han hand med sina vänner när de träffas, det är lite ovant att läsa om det,boken innehåller lite för mycket fotboll, annars hade den varit perfekt. 4 poäng.

Jag lovar att visa bilder på mitt pyssel under veckan, och klädkammaren sen vi fick ordning på den,det blev en enormt skillnad, man kan gå där inne nu,fniss.

1 kommentar:

Marie/bat3 sa...

Boktips!
Shinano, en historia om sänkningen av Japans mäktigaste hangarfartyg under hennes jungfrufärd i nov. 1944. Återgiven av hennes baneman, ubåtskaptenen Joseph F. Enright och Jamis W. Ryan. ISBN 91 29 61537 2