torsdag, april 17, 2008

Orkar man vara sjuk ?

Jag gick till vårdcentralen för att boka tid,satt i väntrummet ett bra tag innan det blev min tur, läste i en broschyr att samma dag man kontaktar vården ska man få en tid bestämd för läkarbesök inom en vecka.
Sen blev det min tur,men nej jag fick inte boka nån tid !
" nej det får man inte göra här,du får gå hem och ringa "
Jamen ? .... jag gick ju hit för att det är helt omöjligt att komma fram på telefon, antingen får man knappa hit och dit och runt en bit,skriva in sitt personnummer 2 ggr, sitt hemtelenummer och tid man vill att nån ska ringa,och så godkänna att det är rätt osv, och oftast så går inte ens det ,utan man får höra att inga tider finns .
" jo det är så det funkar,men då är det bara att prova igen,här får man inte beställa tider längre,men man kan ringa dygnet runt på vår telefon"

Jag gick till Konsum och där hade nån sprayat " RÖV" jag tyckte de hade skrivit det på fel byggnad om man så säger.
Kom hem ,provade att ringa.
Telefonsvararen lät som att hon själv behövde vård, trött utmattad och ledsen.
Först rabblade hon upp öppetider på telefonsvararen 7.30-16, så allt möjligt att om man behövde akut vård skulle man ringa osv osv, och sen till slut : Just nu har vi inga tider att ringa upp dig på,tack för samtalet.

Är de sponsrade av Telia eller ??? först ska man hålla på och ringa gång på gång för att få lämna meddelande, sen ska de ringa tillbaks, istälelt för att man får boka en tid när man ändå är ute och går.
Jag är 35 år,och tycker att det är jättejobbigt att få kontakt,hur ska det då inte vara för en gammal lomhörd människa ?
Om nån undrar vad som är fel på mig, det är foten, Hallux valgus heter det tydligen, knölen framme vid stortån växer,och då blir ju skorna för trånga så det gör ont, även när jag är barfota gör det ont numera.
Men det är lätt att operera,man får fara hem direkt sa min mammas väninna, hon har själv gjort det nyss.

1 kommentar:

Zarah sa...

*gapskrattar* Ja, det var nog fel byggnad, det! :D

Hoppas du får en tid snart!