lördag, september 10, 2011

Guldmedaljören Jörgen Persson

Idag var det invigning av den nya bordtennishallen i Umeå, jag och Claes ville såklart inte missa att träffa en stor stjärna.Han har 25 gulmedaljer, 5 silver och 2 brons.
Idag spelade han mot flera barn, vi var imponerade över hur duktiga barnen var, själv skulle man ju missa på en gång.
Jag önskar att vi skulle ha ett extra rum här hemma så man kunde ha ett bordtennisbord. Kanske kunde rymmas i pannrummet om vi rensar ut alla kartonger, stolar mm ?


Ingen av oss tittar in i kameran....


Fast här tittar han dess då mer ;)


Vi fick varsin autograf och ett signerat idolkort.Efteråt skulle vi kolla på en loppis, det var annonserat om stor loppis på Mariehemsängarna, när vi kom dit så regnade det, redan parkeringen var en stor lerpöl, sen på gräset var det ju små sjöar här och där.
Det var ordnat hoppborgar för barnen, men ingen hoppade, ingen shoppade heller, bara vi trotsade regnet just då och kollade vad folk sålde, som tur är så var det ordentliga stånd med tak över, så sakerna klarade sig.
Jag köpte de här 2 söta förvaringslådorna, 10 kr för båda, och en eau de toilette , Beckham Signature, ca en tredjedel är använt, den fick jag för 20 kr.

6 kommentarer:

Natasha sa...

Förlåt, men jag måste bara påpeka att det heter desto mer, inte dess då. Tänkte eftersom du skriver och skickar till tidningar och så, och sett att du skrivit så tidigare också.

Samara sa...

Jag har aldrig nånsin hört talas om att det skulle stavas " desto" , inte heller hört nån som sagt det, aldrig sett det i en tidning, min man googlade nu ,och såg att Svd skrivit det, jag blir väldigt fundersam, jag brukar inte stava fel, men jag ska fråga min kompis som är förläggare, hon borde ju veta :)

Natasha sa...

"Adverb desto

1.används för att ange att en förstärkning av det uttryck som föregås av "ju" leder till en förstärkning av det uttryck som följer "desto"; dess
Ju mera alla sparar, desto djupare blir den ekonomiska krisen.
Ju förr, desto bättre."

Fast mest brukligt är nog att man använder ordet dess fast utan "då" efter. Tror att sättet du använder det med just ordet då efter dess kan vara dialekt kanske.
Så det är inte ett stavfel heller, tror helt enkelt att det kan vara att man pratar olika i norr och söder och att det sedan lätt smyger sig in i skrivspråket. Likadant med var/vart som vi också använder olika i dialekterna. Hoppas verkligen att du inte tog illa upp! Jag tycker det är väldigt intressant med svenska skrivspråket nämligen! (Tyvärr är jag själv långt ifrån så bra jag skulle vilja vara!)

Samara sa...

Nej då, jag tar inte alls illa upp, har jag fel så vill jag såklart få veta det, men i det här läget blev jag så otroligt förvånad, eftersom jag aldrig sett " desto " i nån tidning eller bok vad jag kan minnas, men nu ska jag börja spana efter det ;)

Min man säger att man uttalar det ju " desto mer " men jag säger att man uttalar det " dess då mer " kanske för att han är från Gbg ?
Han säger ju exempelvis " denna, detta " men jag säger " den här, det här ".

Förövrigt var det först för några år sen jag insåg att det heter " inkräktare " och inte inkränktare "
Jag menar, om man får en inkräktare i huset så blir man ju kränkt, då borde det ju stavas med n i båda orden ;)

Angående vart, så säger jag " jag vart förvånad " istället för " jag blev förvånad " men skulle inte skriva det, jag skriver inte dialekt, just för att alla inte förstår det ;)
Eller som en typisk norrlänning säger : " du står på foten på jag " istället för " du står på min fot " :)

Natasha sa...

Visst är det intressant med språk!
Med just var/vart så har jag märkt att ni i norr gärna säger vart istället för var och inte bara vart istället för varit. Som ex: Jag kunde inte hitta tröjan. Vart hängde du den? Tyvärr har det blivit ett lika vanligt skrivfel med var/vart som det är med de/dem. Det kan driva mig till vansinne att det blivit nästan som en trend att skriva fel!
En annan sak ni i norr också använder helt annorlunda är ordet till. Ex: Jag var till min mamma på fest. Jag var till affären och köpte mjölk. Så hade jag aldrig skrivit. Jag var HOS min mamma på fest. Jag var I affären... eller Jag ÅKTE till affären. Just kombinationen VAR och TILL är nog nästan bara som man säger i norr.
Tyvärr har jag stora problem med minnet och har dessutom börjat få svårt med stavning och skrivregler p.g.a en av mina sjukdomar, annars hade jag helt klart velat studera språk betydligt mer. Var väldigt duktig när jag var yngre men som sagt så blir det bara värre med tiden.En läkare förklarade för mig att det beror på att min hjärna har så fullt upp med att hantera min svåra värk att den helt enkelt inte kan lagra ny information längre och att den även gör sig av med den gamla. Har t.o.m hänt att den raderat ut personer ur mitt minne. T.ex var det en tjej som jag umgicks med rätt så mycket under några månaders tid, tappade kontakten med och sedan när vi möttes bara ett par år senare så tyckte jag bara att hon verkade svagt bekant, men hade ingen aning om vem hon var! Nu ska jag sluta "babbla"!

Samara sa...

Jo det stämmer att vi säger " vart hängde du den " osv, eller vars, " vars ha´du vare " istället för " var har du varit " men jag har tappat så mycket dialekt sen jag flyttade ner till Umeå, det är lite synd egentligen, ibland när jag använder riktiga dialektord från inlandet, så förstår inte min son.

Och jo, visst säger jag också att jag ska till affären, och även " jag ska på affären" eller " jag ska på badhuset ikväll " jamen man är ju inte PÅ affären, haha.

Det är hemskt att du har så ont, stor kram får du .

Du får babbla på, det gör inget, vi har ju en spännande diskussion ;)