tisdag, augusti 18, 2009

Tradera-fel folk gör

Ja det är ju såklart individuellt vad man tycker är fel,men det här är saker jag irriterar mig på.

* De som bara skriver " se bild " . Jamen om nån exempelvis säljer en vas, då vill man ju veta hur stor den är, om den är köpt på Rusta eller ärvd efter farmorsmor .

* De som har oerhört stora bokstäver, så man ryggar bakåt när man klickat på auktionen och texten liksom attackerar så stor är den.

* De som lägger ut massor av samma sak. Om en säljare har 3 likadana böcker att sälja, varför lägga ut dem samtidigt ? Då bjuder ju folk på alla 3, vore det inte smartare att lägga ut en åt gången så buden blir högre ? Jag har sett folk som haft ute 20 likadana auktioner med ett visst halsband.

* De som inte mailar köparen efter auktionen och talar om sitt kontonummer.
Jag har väntat 8 dar nu på vinnarmail från en säljare, har mailade honom för 4 dar sen,men än inget svar , vill folk inte få betalt eller ? Jag vill ju betala och få hem det jag vann.
En annan tog en vecka på sig, 2 andra har jag fått aila och påminna efter 2-3 dar, jamen hallååå ? varför lägga ut auktioner om man inte bryr sig om att fullfölja ?

* De som postar efter låååångt tid. Visst, jag om någon vet hur upptagen och stressad man kan vara,men jag postar ändå snabbt, det är inte roligt att vänta en vecka eller 2 utan att veta om säljaren har postat eller kanske glömt allt.

* De som påminner för snabbt. Jag vet en tjej som fick vinnarmail, sen efter en timme fick hon ett surt påminnelsemail att om hon inte betalade så skulle auktionen läggas ut igen. Jamen alla bor väl inte vid datorn ?

* De som har onormalt höga utrop. Jag såg en som la ut en vanlig LP skiva med utrop 8000 kr ! Den var inte ovanlig alls, den finns hela tiden på Tradera med utrop från 5 kr och uppåt.

* De som har reservationspris. När en säljare har utrop 1 kr,och även skriver i rubriken " Låtg utrop , bara 1 kr, passa på !!!! " Och så bjuder folk och bjuder och bjuder,men reservationspriset är ändå inte uppnått vid kanske 2000 kr,det är ju larvigt. ( Alltså reservationspris betyader att om det inte blir uppnått så säljs inte varan, den som har högsta bud får inte köpa )

* De som lägger ut sopor !!! Vad sägs om " Sliten t-shirt med hål i, bra att ha när du plockar bär " Jamen !? Man har väl egna slitna tröjor, inte vill man väl köpa nåns skräp och betala porto.

* De som inte vet vad de säljer. Har sett flera den senaste veckan som lagt ut autografer som de inte vet vem det är,och så 60 kr i utrop ! Jamen det kan ju vara nåns farbror bara, hmmm. Eller de som skriver " Mest troligt rysk " om saker,och så ser jag att det står skrivet på grekiska.

* De som tar hutlös frakt, jag har sett flera som tar 100 kr i frakt för en t-shirt, nää jag köper inte av dem, bättre att de har högre utrop från början.

* De som tar betalt för emballage. Jag har varit med om att folk velat ha 5 kr i kostnad för emballage, och sen har det kommit i en tom makaronkartong ! Jag bjuder aldrig hos såna mer.

* De som packar i äckliga saker, jag fick en Nalle Puh skickad i en svart sopsäck en gång, inte äckligt kanske,men pinsamt att hämta på posten. Jag vet en tjej som fick en grej packad i en kartong det varit fisk i ! Det luktade inte bra sa hon ...

Sen har vi köpare, det finns ju inte så många misstag de kan göra tror man,men jodå.

* De som bjuder och sen inte betalar, och som ger säljaren negativt omdöme !
Claes fick ett rött omdöme den här veckan av en som inte hade betalt trots att han skickade 4 mail, köparen påstod att han aldrig hade hört av sig.
En del har ursäkter som " det var mitt barn som bjöd " eller " vi hade fest, en kompis bjöd i fyllan när jag var inloggad "

* De som mailar säljaren en halvtimme efter auktionen och undrar varför vinnarmail aldrig kommer. Ja man har ju ett liv också.

* De som köper nåt och sen lägger ut det på Tradera veckan efter och har annan information. Jag såg en tjej som köpte en docka i begagnat skick, men hon la ut den veckan efter och skrev att den stått i glasskåp i alla år, hmmm, tydlig lögn.

* De som klagar på säljaren fast det bara är postens porto de behöver betala, säljaren kan ju inte hjälpa att böcker är tunga och dyra att skicka, porto står i auktionerna.

4 kommentarer:

woa sa...

Bra och rolig lista. Kan inte komma på nått på rak arm men du fick med en del störigt måste jag säga, haha. Det där med autograferna har ajg inte hört om, jösses vad dumt. Hoppas ingen köper dem i alla fall!

Diana sa...

Vilken fantastisk lista! Jag håller med dig, blir störd av att bara läsa!!

Jeanette A sa...

Listan är superbra Samara!
Skrattar igenkännande på en hel del:)Jag fick rött omdöme av en tjej som köpte virkmönster utav mej för 5kr.Jag hade utförligt skrivit vad det var för mönster,typ 5 olika,hon gav rött för att hon trodde det skulle vara mer sidor!!!Men hallå, 5 mönster kan ju aldrig bli fler om de så står i en tjock bok med ett ord på varje sida.Efter det så miste jag lusten att sälja för jag blev så irriterad.

Myran sa...

Jag håller verkligen med! Sedan stör det mig också, t.ex. när det gäller märkeskläder "aldrig använd/tvättad, ser nytt ut" när man ser att klädesplagget är alldeles tufsigt (om de nu inte har använt plagget men det har blivit fult ändå får man väl säga det...)