måndag, september 28, 2009

Jag är rätt udda

Ibland känns det som att jag inte lever i samma tid som alla andra, eller kanske inte i samma land. För om jag jämför mig med de flesta andra svenska kvinnor så är jag minst sagt annorlunda.
Jag ska ge er några exempel.

Jag lyssnar aldrig på radio, det är bara slumpartat i bilen ibland, några minuter högst till nån börjar prata. Därmed känner jag nästan inte till populära artister, annat än de som varit i melodifestivalen,och såna som varit kända sen 80 talet och längre än så.
Folk pratar om Lars Winnerbäck, Lady Gaga, och en massa andra, jag har ingen aning om hur de låter, kan inte nämna en enda låt med dem.
(Förresten, är Jay-Z verkligen en kändis ?? läste häromdan att han är större än Elvis, med 40 miljoner skivor sålda mm, jamen Michael Jackson sålde ju 100 miljoner bara av Thriller + andra skivor. Jag hade aldrig hört talas om denna Jay-Z förrän han träffade Anna Anka häromdan )
Jag lyssnar mest på sån musik som inte går att köpa här, musik från Turkiet, Jugoslavien, Albanien, Ryssland, Japan osv.
Men visst, jag älskar Pernilla Wahlgren, Anna Book och sån musik, men det är ju de jag känner till sen förr.

Jag ser inga moderna tv serier, har aldrig sett på Sex and the city, Nip tuck, Greys anatomy osv, men tack vare att jag läser tidningar så vet jag ju lite grand om vad som är populärt. Jag ser på dvdboxar med gamla hederliga serier, Pantertanter, Mork & Mindy, Dallas, Dynasy, Hill street osv.

En del plagg som andra kallar för klänning, skulle jag ha både blus och kjol under, för jag skulle inte gå ut och visa axlar och lår. Skulle känna mig naken då, jag vill ha låååånga kjolar. Och jag har gärna turkiska klänningar med guldbroderier.

Jag dricker inte kaffe eller alkohol, röker inte. Jag dricker körsbärsjuice och läsk istället.
(fast nu ska jag gå nr i vikt,så nu dricker jag bara vatten ).
Jag har aldrig varit full eller " dagen efter " .
Jag har aldrig varit på krogen, förstår inte ens riktigt vad folk gör där ,pinsamt men sant, dricker de bara, eller äter de, är det dans kanske ?

Jag älskar att läsa och se på film, men köper inte till fullpris, en del förbeställer så de får hem boken eller filmen samma dag den släpps, men jag väntar in rean, jag har ju ändå några tusen böcker hemma.

Jag skulle inte kunna tänka mig att vara sambo, jag gifte mig istället, Claes flyttade visserligen in 2 dar innan vi gifte oss, men vi väntade med sex till bröllopsnatten.

Jag arbetar inte heltid, bara halvtid, och bara på natten, 6 dar i veckan jobbar jag mellan kl 3 och kl 6, det gör att jag blir lite osocial, tycker att pysselträffar som börjar kl 10 är alldeles för tidigt, då sover ju jag.

Jag är inte med i Facebook, jag mailar eller ringer folk istället, känns som att snart hela världen är med i Facebook utom jag och min familj.
Jag har ingen dyr mobil, utan pojkens begagnade.
Jag kan inte skicka mms, min mobil kan inte ta emot det heller, fast när pojken hade den så funkade det.

Jag går aldrig till frisör, sist var nog 1991, jag brukar klippa mig själv, Claes färgar mitt hår,och om jag vill bli permanentad så gör min mor det, jag vill inte lägga ut nån tusenlapp på håret, det växer ändå ut igen.

Ja ni ser, jag är väldigt udda, men som tur är så tycker mina vänner om mig för den jag är , de är vana vid mig nu,hihi.

5 kommentarer:

Moa sa...

Alla ska vi ha våra olikheter! Men jag klipper mig också själv och lyssnar aldri på radio för jag vill ju höra min musik liksom!

Helena sa...

Hej!Läser ofta här,då jag tycker du har en rolig blogg och du skriver så roligt också.Man vill liksom bara läsa mer och mer.Tycker det är det som är charmen med dig,att du är udda och tycker det är lite trist med alla som är lika.I mitt tidigare ungdomsliv så var jag både punkare och hårdrockare,och då var man ju liksom inte så lik alla andra heller.Mångfald är häftigt!kram!

skrotboken sa...

Efter att ha läst ditt inlägg tycker jag att du är som vilken person som helst. Vi har alla våra egenheter och preferenser och det är det som jag gillar med människor. Att vi är olika. :)

Apropå Helenas kommentar om att hon varit punkare och hårdrockare pratade jag å min pic om det i helgen. Vi kom fram till att vi båda växt upp i en hårdrockstät miljö och det var så att du hörde till en majoritet om du var hårdrockare. Intressant iakttagelse. :)

Nenny sa...

Kul att läsa din lista, och vissa saker är nog lite udda medans andra "bara" är val man gör. Jag önskar jag kunde vänta in böcker till de kom på rea men jag är så otålig så det går inte. Filmer däremot kan kvitta, jag kan gärna vänta och när de väl är billiga vill jag ändå inte se dem, fast det handlar om prioritering med tid.
Hursom så skriver du bra, skriv mer och jag fortsätter läsa :)!

Sophie sa...

Men visst är det väl underbart att det finns människor med olika personligheter!! Fasen så livet skulle vara trist om alla va lika! Fortsätt vara den du är, du duger så bra så:-))
Kram Sophie