tisdag, april 24, 2012

Middag på Hotell Lappland

Jag är inte särskilt imponerad av hotellet och allt runtom showen. När vi kom dit så var parkeringen oplogad, så vi fick gå i snöslask en bra bit och sen uppför en backe för att komma till hotellet.
 Det skulle kosta 20 kr per person att hänga av sig jackan, vi och ett annat par blev upprörda, har man betalt 795 kr per person så ska ju sånt ingå.
 Man fick heller inte samhänga på en galge för att spara pengar, jag sa det till mannen som tog emot jackorna, att jag tänkte göra en insändare, för det är ju bara larvigt att ta betalt, paret som var där samtidigt som oss höll med mig. När vi sen kom fram till korridoren där man skulle gå in till salongen så upptäckte vi att där kunde man hänga jackorna gratis, så vi gick tillbaks för att få jackor och pengar tillbaks. När vi återvände till han som vaktade kläder stod 5 personer där och var upprörda
- Va, ska vi betala för att hänga undan jackorna, vi har ju betalt inträde !
Jag upplyste dem om att det gick att hänga gratis runt hörnet, och att vi kommit för att hämta tillbaks våra jackor och pengar. Då ville de också ha jackorna tillbaks, de hade inte hunnit betala än. När vi gått till garderoben vid salongen så kom garderobsvakten efter oss !
 - Anledningen till att det är gratis här är för att ingen vaktar här, men när man betalar så vaktar jag dem hela kvällen.
 - Gör du, du är ju här nu, så de jackor som hänger där är ju obevakade just nu, sa jag
. Då skyndade han sig tillbaks, haha. När showen var slut hängde det massor av jackor i gratisgarderoben.

Maten var inte imponerande heller, räkcocktailen var god visserligen, men väldigt ynklig, och en stor citronklyfta i mitten, sen var det inte så mycket kvar.

Kycklingen var torr, och grönsakerna rätt slappa och slöa, en morot ska ju vara krispig, men alla grönsaker var gråaktiga och mjuka. Bearnaisesåsen med soltorkade tomater hade skurit sig och var kall.
När Claes påpekade det sa servitören överlägset: Bearnaisesås är ju en kall sås, den ska serveras kall.
 Jo pyttsan, jag som bara ääääälskar bearnaise, jag skulle kunna ha en tröja med texten " bearnaise byggde denna kropp ", och inte ska den serveras kall,visst det finns en del man köper kalla , men jag har aldrig fått den kall på en restaurang nån gång.
 Det sa jag till honom också, men han envisades : Restauranger serverar alltid bearnaise kall, annars kan den skära sig. Ja, den var ju redan skuren, hmmmm, men när Claes fortsatte säga att han inte ville ha den kall så gick servitören och micrade sås åt oss.
 Potatisgratängen smakade inte vitlök och var ganska bränd på ytan, men vi hade fin utsikt över älven.
 Nä ska man äta gott i Lycksele så ska man äta på Golden bar, inte på Hotell Lappland.
Och jo, jackorna var kvar när vi for hem, inte hade nån gått in på hotellet och stulit dem inne i en korridor på andra våningen.

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Det var ord och inga visor! Fast jag tycker maten ser god ut. Hade du varit i Stockholm så hade du fått betala gardrobsavgift även om du betalt massor för biljetten. Det är ju faktiskt så att de som driver lokalen ska också ha betalt. De får säkert genom biljettpriset också men att gardroben ska ingåg är väl inte så vanligt att den gör??? 20kr??? De är ju billigt!!! Fick betala 30 på operan om jag minns rätt ;)
Kram på dig!!

Samara sa...

De som driver lokalen, ja det är ju hotellet, och skulle de inte ha en kille som vaktar jackorna så skulle ju inte hans lön behövas ;)
Jag menar ok i Sthlm kanske nån måste vakta jackorna, men inte i lilla Lycksele, ingen går väl in på ett hotell, förbi receptionen, en trappa upp, längst en korridor och runt ett hörn, för att stjäla jackor ?
Jag anser ändå att garderob ska ingå, man betalar ju biljett + serviceavgift, ok att 795 kanske inte är så farligt för show och mat, men man var tvingad att äta så att säga, man kunde inte köpa bara showen, vilket vi hellre hade gjort, I-B lagar mycket godare mat :)

Ja kycklingen var väl rätt ok förutom att den var torr, och såsen smakade mycket mer när den var värmd, man kunde peta undan det brända på potatisgratängen, så det var ju inte dåligt ut, men på ett hotell ska det ju vara mer lyx än när man går på en pizzeria typ ;)