tisdag, april 17, 2012

Linas matkasse

I går fick jag hem mat från Linas matkasse, jag hade beställt inpirationskassen, med mat för 3 spännande måltider. Jag fick en påse sparris-potatisar, vad nu det kan vara, har aldrig hört talas om det förr. Sallad, 3 gula lökar, 2 rödlökar, 2 tomater, en vitlök, en citron, färska champinjoner, en färsk kyckling, en paprika, 500 g lammfärs, en burk körsbärstomater, haricots verts, matlagningsvin, en surdegsbaguette, en brie ost, morötter, färsk timjan och färsk persilja.

 Jag fick bra rabatt, fullpriset är 569, men man fick pröva den första för 299, så hade jag fått ett presentkort av en kompis när jag fyllde år, så 199 kr blev mitt pris för alltihop. Jag tycker ju egentligen att det inte borde vara dyrare än 299, skulle jag handla själv så skulle det bli nån liknande summa, men nu fick jag det ju hemlevererat också.
 Paprikan var inte på kalashumör, den var lite rynkig, och det låg lökskal löst i påsen, annars var det ok. Men jag tycker ju att de färska kryddorna är överkurs, man använder så lite av dem ändå, och gul lök har väl alla hemma ändå. Det var tre recept med, och lista på saker som de utgår från att man redan har, som buljong, ris mm.
Idag lagade jag rattatouille med bönsallad och ugnsgratinerat bröd till.
 Det var väldigt lättlagat, men otroligt gott, Elis vill inte smaka, ja då går han miste om nåt.
 Det blir 4 portioner av varje rätt, så jag får rester i några dar, för Claes vill såklart heller inte smaka, suck. Jag ska rapportera sen när jag gjort de andra två rätterna.
Det stod i tidningen att det varit långa köer senaste veckan för att byta till sommardäck, jag väntar då tills en bit in i maj, bara ikväll har det kommit ca 20-25 cm snö.

1 kommentar:

Charlotte sa...

Ser gott ut!
Men menar du att normalpriset för denna kasse är över 500 kronor!!! Jösses rent ut sagt! Jag som ibland kan få ihop middagar för 7 dagar för den summan. De färska kryddorna kan du plantera i krukor så har du kryddor för framtida bruk. Lök tycker jag också var lite överkurs, om paprikan var lite ledsen skulle jag sagt till. Ledsen paprika är inte rolig. Men lammafärs???? Inget för mig alls, så den kassen skulle jag inte velat ha. Men kul att du provade detta!!