måndag, mars 02, 2009

Nostalgi


På loppisen som Kupan har på Ersboda i Umeå så gör de små utställningar,med ett rum inrett med en viss epok, och sist vi var där så kunde jag se detta kök, oj vilka känslor det väckte, farmor hade ju såna där skåpluckor som man drog åt sidan, som liksom lutade lite lätt, undrar om de finns kvar i det hyreshus där hon bodde, eller om det är bortrenoverat alltihop.
Tror inte jag har några bilder från farmor och farfars lägenhet, annat än 2-3 st från vardagsrumemt när nån fyllde år,och det var tårtkalas, vi har bland annat en bild där vi sitter ett gäng i soffan, en tårta står på bordet och min tunga kommer ut en bit,man ser verkligen hur sugen jag är,hihi.
Jag var kanske 6-7 år då.
Så ska det finnas nån bild från köket när de matar en ekorre som kommit in genom fönstret, de brukade öppna och släppa in den,och så åt den nötter ur handen.
En morgon så halkade den på tidningen på köksbordet,och liksom surfade ner på golvet, stackars lilla korren, blev ju förvirrad och kutade ut i hallen, sen in i vardagsrummet där klorna krafsade mot parketten, innan vi hann efter den och kunde öppna balkongdörren.

Jag borde skriva ner alla minnen jag har därifrån, än om jag inte har bilder att scrappa med, minns så tydligt hur hon hade sin trampsymaskin i lilla förrådet, det var en speciell lukt där,och så spännande att få kolla på alla saker.
Frysen i hallen som också fick vara bord, där hade de telefonen.
När man stängt frysens dörr så gick det inte att öppna på flera minuter, än om jag så hängde med hela min tyngd i handtaget,det tyckte jag var så spännande, att försöka överlista frysen.
och hur vi promenerade med min farbrors hundar längst med järnvägen, ja ojoj,nog har jag massor av minnen, men när ska man hinna skriva ner allt ?
Inte idag iallafall, för jag ska vara på jobbet om ca 5 timmar 40 minuter, måste sova.

3 kommentarer:

Henrietta sa...

Du har en utmaning att hämta i min blogg!
Visst är det roligt med nostalitrippar!
Kram Henrietta

katrin sa...

Är det sig likt på Ersboda el har dom byggt ändå mera på Östra jag bodde på Västra så jag har varit inne på Kupan,bor numera i Stockholm

Samara sa...

Katrin,jag vet ju inte när du flyttade,men det är inte så stora skillnader de senaste åren, och hmm jag vet inte ens skillnad på västa och östra,haha, Willys och Plantagen är nya iallfall.
Men Kupan har 2 lokaler nu, den gamla på Mariehem ? heter det så, hmm, bor jag här eller vaddå ? jag har bara bott i Umeå kommun i 22 år men har noll koll,fniss, hur som helst så är det en ny Kupan med möbler ,skivor och lite kläder,det är där de har utställningarna.