På begäran av Ellinor får ni ett recept, det här lagar jag så fort jag får tag på mört lammkött till bra pris.
Kuzulu pilav
(lamm med ris )
4 portioner
500 gram grytbitar av lamm
300 gram tomater hackade,eller en burk
2 msk olja
2 finhackade lökar
7½ dl vatten
Salt och peppar
½ tsk kanel
4 dl ris
2 msk hackad persilja
Om man vill : lite russin och/ eller nötter
Creme fraiche
Hetta upp olja, i en stor gryta, stek löken, ta upp den. Stek köttet, tillsätt löken och tomaterna, plus 5 dl vatten. Krydda, låt småputtra under lock i ca en timme, tills köttet är mört.
Tillsätt ris ,persilja , resten av vattnet, och rör om noga, låt puttra ca 20 minuter tills riset är klart.
Tillsätt russin och nötter om du vill.
Servera med creme fraiche eller turkyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar