onsdag, december 02, 2009

Full fart som vanligt

Jag som trodde vi skulle till badhuset idag,men nej det är ju imorgon, Elis har kyrkmöte ikväll,så då passar jag på att handla både mat och lite julklappar när jag får affären för mig själv utan snokande familj,hehe.

Inatt kommer jag till sista lektionen av de 90 japanska halvtimmarna, känns lite skönt,men ändå vemodigt. Det är ett svårt språk,det svåraste jag studerat hittils, turkiska och ryska är 10 ggr lättare faktiskt. Men jag ska inte ge upp nu, utan jag har pdf filer med massor av ord och grammatik,så jag ska fortsätta läsa dem.
Men det blir tyska som nästa projekt, Elis valde det i skolan ,och ska läsa det i 3,5 år, så då ska jag såklart ta 90 mp3 lektioner av det, skulle kännas konstigt om min son kunde ett språk som inte jag kan,det är ju jag som är språksnillet i familjen,haha, både Claes och Elis brukar be mig översätta från alla möjliga utländska hemsidor de hamnar på,och är det enklare språk som polska, portugiskiska mm, så brukar jag oftast kunna klura ut det, europeiska språk påminner en hel del om varann som tur är.

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Mina söner har och läser japanska. Det är svårt. Det finns en väldigt bra ordbok som är på engelska/japanska. Om du vill kan jag maila över ISBN numret åt dig. Så du är språksnillet? Jag håller mig till svenska, norska och engelska jag! Det får allt räcka, för jag har inget tålamod alls med språk.

Michael Jackson - Minnesblogg sa...

Svar: Ja, du kan ha rätt.