onsdag, september 15, 2010

Jag talar inte jakutiska

Nej det gör jag faktiskt inte, undrar hur många som gör det egentligen ?
Jag har nämligen laddat upp mitt cv på arbetsförmedlingens hemsida,och så skulle man välja vilka språk man kan och hur bra, det fanns som standard att välja på de nordiska språken,och tyska + franska.
Resten fick man välja från en rull-list.
När jag skulle välja japanska så råkade jag klicka på jakutiska istället, haha, det hade kunnat bli livat värre.
Jag har googlat nu,nyfiken som jag är :
" Jakutiska, eller sacha, är ett turkspråk med omkring 363 000 talare, jakuterna, främst i delrepubliken Sacha (Jakutien) i nordöstra Sibirien i Ryssland. "

Jag har hur som helst sökt ett jobb nu i kundtjänst på ett företag, förra veckan sökte jag ett jobb som kassabiträde,och ett som växeltelefonist.
När jag nu inte fick jobb varken på hotell eller advokatbyrå som inriktar sig på asylärenden, men förr eller senare ska väl nån dra efter andan när de ser min långa lista på språk jag kan,och inse att deras företag inte klarar sig utan mig.
Vad jag undrar över är alla dessa människor som hela tiden säger när de hör att jag ska sluta som tidningsbud : och vad ska du göra sen då ?

jamen hur såååå ? är de uppriktigt intresserade, eller undrar de bara om jag har lyckats få ett arbete,om jag är värd nåt,om nån vill anställa en sån som mig, som jobbat som städerska, butiksbiträde, på hotell, i kiosk, reklambud och tidningsbud.
Jag kan ju inte direkt söka jobb långt innan jag slutar,för de flesta jobb ska ju tillsättas omgående,och så länge jag stiger upp 2.20 på morgonen så tar jag inget annat jobb,sova går först.
Men det känns som att folk tycker att om man inte får ett nytt jobb så är man inget värd. Ja jag bryr mig intem, bara jag får sova och vara inomhus när snöstormarna kommer till vintern så blir jag glad.

På tal om sova, imorse fick jag inte sova efter jobbet, för Claes skulle på återbesök på kirurgen kl 8. Han hade försökt få en senare tid, han sa att han sfru som måste skjutsa honom pga medicinen ger honom yrselanfall ibland, jobbar natt och behöver sova på morgonen, men nej dåååå, endast mellan 8 och 9 tar de emot patienter.
Så vi åkte in till stan och han anmälde sig, betalade och fick frikort som gäller 11 månder, tjoho ! Nu behöver vi då inte tänka på den ekonomiska biten med hans läkarbesök. 8.15 kom sköterskan och sa att doktorn går ronden,och kommer om ca ca 15 min, samma gällde en annan patient som skulle in efter Claes.
8.27 fick Claes gå in.
Jag satt och läste en guidebok om Cypern medans jag väntade.
Det fanns en liten parlör på grekiska och turkiska, nu kan jag inte grekiska, men på den turkiska var det flera stavfel, exempelvis dusch, uttalas på samma sätt,men de hade skrivit " dus" det är ju lite skillnad.
Det värsta var " Jag förstår inte " det heter " anlamiyorum " men de hade skrivit " anliyorum " och det är ju motsatsen, alltså " jag förstår " jamen det kan ju bli värre än förvirrat, kan de inte ha nån som kontrollerar innan de trycker böcker ?
8.54 var Claes färdig,och vi kunde återvända hem.
Men jag hann sova ca 3 timmar sen,och 4 timmar hade jag sovit före jobbet så jag är pigg som en spigg.

Varför blir mina blogginlägg så lååååånga att jag knappt orkar läsa igenom dem själv för att kolla efter stavfel ?

1 kommentar:

charlotte sa...

Haha... för att du har mycket att säga!!!
Jag jobbade ihop med en man en gång som kunde 7 språk flytande!! Vilka kommer jag dessvärre inte ihåg och jag tror knappast att han lever idag. Det är över 30 år sedan och han måste ha varit runt 60-65 redan då.
Folk har frågat mig i 3 år vad jag ska göra eftersom jag inte jobbar som vikarie längre... men men... man får inte bry sig så mycket. Att det är svårt att jobba när man sitter fast i väggen är det visst ingen som fattat--- fast idag är det ju ok igen så. Det tråkiga är väl att du inget jobb får om du inte har erfarenhet av det och du får inget om du är överkvalificerad! Lycka till!! Det löser sig alltid. Har ni inga jobb inom kyrkan du kan söka???