lördag, september 18, 2010

Vad ska du göra sen då ?

Först vill jag bara säga att Augusti 2010 innehöll 5 söndagar, 5 måndagar och 5 tisdagar. Något som bara inträffar vart 823 år, och enligt Feng Shui så erhåller den som berättar det för sina vänner under september månad mycket pengar.
Det kan ju funka, så jag testar, jag återkommer sen om det stämmer :)

Jag får hela tiden frågan av alla människor, när jag säger att jag ska sluta mitt jobb efter 17 år : Vad ska du göra sen då ?
Jag är medveten om att det inte är lätt att få arbete utan fina utbildningar, utan 20 års erfarenhet,och när man är över 30. Arbetsgivare anonserar oftast efter nån som har såna utbildningar jag inte ens förstår vad det är, är mellan 20 och 30 och har mångårig erfarenhet av jobbet, gärna i chefsposition.
Men det viktigaste för mig är att min väckarklocka inte ska ringa 2.20 på naten, 6 dar i veckan längre, alla verkar tycka att man måste ha ett jobb, att det är ett tvång. Visst är det bra med jobb, man får ju pengar då, men får jag inget jobb så deppar jag inte ihop för det, man kan leva på 9000 mindre per månad,det ska gå om det är nödvändigt.
Jag har ju en man som jobbar heltid. Det var ju oväntat att han skulle bli långtidssjukskriven nu, men vi hoppas att han är tillbaks på jobbet om några veckor.

Så vad ska jag göra då när jag slutar jobbet ?
Förra veckan råkade jag säga att jag ska gå i pension,haha, men till viss del känns det så. Att siga upp i kolsvart mörker, jobba utomhus i snöstorm, ösregn, - 30 eller storm, när allmänheten varnas för att ge sig ut,men jag ska ändå cykla med tidningarna. Vilket som helst annat arbete kommer att kännas som frihet :)
När jag blir arbetslös ska jag :

SOOOOVA, Elis ska ju inte väckas före kl 7 på mornarna. Halleluja, ska bli så skönt att få sovmorgon.

Äta frukost i lugn och ro, istället för att som nu kasta i mig fil på 2 minuter.

Rensa och sortera saker, sälja på tradera, ge till loppisar och kasta.

Brodera, scrappa, göra julkort.

Släktforska

Plugga tysk grammatik, det är jag urdålig på.

Laga kläder som legat i lagningshögen nåt år, jag har även handdukar som jag köpte i Ryssland 2003 som jag aldrig hunnit sy hängare i.

Skriva på de 3 böcker jag håller på med.

Läsa mer.

Börja träna framför tvn, jag har flera träningsdvd som jag inte ens tagit ur förpackningen.

Simma minst en gång per vecka.

Skriva dagbok varje dag.

Lära mig att baka eget bröd.

Träffa vänner minst 2 ggr per månad,det hinner jag sällan nu.

Göra lista över alla autografer vi har.

Göra lista över alla filmer vi har.

Kopiera över våra hemvideosar till dvd.

Utropa : nu är det helg ! på fredag, istället för på lördag.

Vara ledig på julafton, nyårsafton, osv.

Och sova ännu lite mer :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill inte grusa dina förhoppningar, men jag läste också det om söndag, måndag, tisdag på en "vän till en vän-status" på FB. Fast när jag kollade min kalender, så händer det igen år 2021, och om min matte inte är helfel, så är det inte 823 år dit...

Anonym sa...

Hur samlar du egentligen på dig så mycket grejer ??

Anonym sa...

Jag kollade nyss min kalender och det hände senast januari 2010 augusti 2010 och oktober 2010 kommer även att ske juli 2011 det är väll inga 823 år ?