fredag, juni 07, 2013

Besök på den andra sidan

På andra sidan älven alltså, jag hälsade på min mor i sommarstugan och gick på en promenad dessutom. Men det känns som att jag umgåtts med de döda också idag.
Jag tittade i gamla fotoalbum som hennes man ärvt, men han vet inte vilka alla på bilderna är, det är tragiskt, hans far skrev aldrig ner det.
Han tyckte inte det behövdes, han kände dem ju.
I ett av albumen är det bilder på folk som Stig känner igen, hans mormor, farbror mm, jag sa att nu måste han sätta sig ner och skriva under fotona i albumet vilka det är, så inte jag står en dag med ännu fler oidentifierade släktingar.
Ett album med okända människor lånade jag hem, så otroligt vackra gamla bilder, ska scanna dem nån dag.


På väg hem passerade jag kyrkogården. Stigs mamma som jag aldrig hann lära känna, jag var 2 år när hon blev en ängel.
Hans pappa som var som en extra farfar för mig när jag var barn, inte kunde jag tro då att min mor och Stig skulle bli ett par, så Sven skulle bli min låtsasfarfar på riktigt.

Svens föräldrar Oskar och Nickolina som dog innan jag föddes.


Nils, som kallades Nicke, träffade jag aldrig, han var farbror till Sven, alltså bror till Oskar.
Hildegard hann jag bara känna några år innan hon blev en ängel, men jag hann bli väldigt fäst vid henne, jag ärvde en byrå och 2 broderade tavlor.


Ulla, deras enda dotter, hon dog av cancer endast 20 år ung 1956. Jag ärvde hennes foto efter Sven, det var ju hans kusin. Jag har fotot framme, hon ska inte bli bortglömd. Jag har ett örngott hon broderat på, det ligger tillsammans med ett örngott Hildergard broderat på, och flera andra ärvda örngott från olika släktingar. Undrar om det finns nån nu levande som minns Ulla och tänker på henne?

Inga kommentarer: