lördag, juni 22, 2013

Morfars barndomshem

Jag fick ett inramat foto i fjol, som föreställer morfars barndomshem i Kåhlsta, Ullånger.
 Jag vet inte vilket år bilden togs, men det borde ha varit på 30-40 talet. Bilden är visserligen i färg, men när jag tittar på den på nära håll känns det som att nån färglagt den, det var väldigt populärt ett tag med kolorerade bilder.
Det är väldigt skickligt gjort , och  jag vet inte när färgfoton kom ?
Morfars föräldrar dog 1952 respektive 1959, så bilden måste hur som helst vara tagen senast på 50 talet.
Morfar ärvde bilden av sina föräldrar, sen har min morbror haft den, men han har inte plats nu när de flyttat till lägenhet, så den hamnade hos mig, jag tar emot alla släktklenoder med varm hand.
Bakstycket på ramen var lite löst, så glaset var mycket dammigt på båda sidor, det blev en enorm skillnad när jag putsade upp det. När jag nu ska stoppa in fotot i ramen såg jag på baksidan, tejpen som en gång använts för att hålla fast baksidan.
Ullångers möbler, och så telefonnumret 102.
Jag ska använda genomskinlig packtejp så jag inte täcker över den gamla mysiga tejpen.

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Nej Anna! Ingen packtejp!!! Du kan förstöra fotot... limmet i tejpen är inte bra för foton även om du sätter det på baksidan. Kolla med en tavelramsbutik vad de har.

Samara sa...

Men det är ju inte fotot jag ska tejpa på, utan baksidan av ramen så att säga, för att hålla fast den hårda delen i ramen runt, haha om du fattar, svårt att förklara.