fredag, juni 14, 2013

Ett riktigt fynd

 För några veckor sen for jag till Returmarknaden, inte för att jag behövde nåt, men jag kände den dagen att jag bara måste dit, något väntar på mig.
Jag gick runt och tänkte att jag kan ju  ordna loppis istället för att köpa saker, varför är jag här ?
Plötsligt såg jag boken ! Västernorrlands län 1935.
Det var den som väntade på mig.


 Det är bilder på alla möjliga personer, mest "högre folk " som präster, läkare, lärare mm, men även många andra. Bilder på kyrkor är också med.
Jag skyndade mig att hitta sidan för Ullånger.

Olov Viklund, jag tänkte först att det var morfars morfar, men han dog ju 1924, men nån släkting måste det ju vara, om det inte är så att de hade så lång plnaering och pressläggning att även han kom med ? Får kolla upp det närmare.
Men Elis Viklund, det är min släkting utan tvivel, morfars bror som tog OS guld 1936, i boken står han bara som Europamästare.
Jag samlar på bilder och urklipp med Elis, så det var helt underbart att få tag på den här boken, det finns säkert fler släktingar också om jag kollar närmare. Det är en tjock bok.

2 kommentarer:

Ellinor sa...

Om Vivstavarv/Wifstavarv finns med (eller Timrå) - skulle du kunna fota och blogga det? Skulle vara roligt att se om mina farföräldrar finns med (inte för att jag tror det, men vem vet :)

Samara sa...

Absolut, jag gör det efter kyrkan imorgon ( idag )