lördag, juni 12, 2010

Inspirerande böcker

Jag lånade 2 böcker på bibblan i veckan,och eftersom de var lättlästa och intressanta så har jag redan läst ut dem.

* Vem snodde osten - hur man tacklar förändringar, av Spencer Johnson.
2 möss och 2 pysslingar lever i en labyrint. Deras arbete är att leta efter ost så de har nåt att äta. En dag hittar de ett stort förråd av ost,och behöver inte leta längre, de tar det lugnt och oroar sig inte för nåt,men en dag är osten borta !
Varför ? och vad ska de göra nu ?
man får följa deras förvirring och jakt på ny ost, och särskilt en av dem kommer på många smarta tankar. Snodde nån egentligen osten, eller åt de helt enkelt upp den ?Hade de kunnat förutse vad som hände ?

Boken är kul, mycket tänkvärd och enormt lättläst, 92 sidor med ganska stor stil.
Det här är en bok som jag gärna skulle äga, den skulle jag läsa opm och göra understrykningar i då. Den får 5 poäng av 5.

* Good enough - bli fri från din perfektionism , av Elizabeth Gummesson.
Det här är också en intressant bok, det handlar om hennes egen berättelse hur hon hann med allt,och allt skulle vara perfekt ,men en dag så brakade hon ihop och hamnade på sjukhus,sen lärde hon sig att allt måste inte vara perfekt, det duger ändå . Man får också läsa andra människors berättelser, om hur de känt att saker måste vara perfekta, nån står inte ut med hur sambon hänger tvätten, utan tar ner den och hänger upp igen, nån känner sig utanför i släkten,eftersom bröderna jobbar på bank,men själv är han lärare , osv osv.
Man jämför sig ofta med nån annan som är bra på nåt, men har man en vän som är effektiv på att baka, en annan som är flitig på att träna sin kropp,och en tredje som är engegerad i en förening,då vill man hinna med allt det där själv, utan att tänka på att varje vän oftast har en sak som den verkligen brinner för,man kan inte hinna med allt hela tiden, och allt måste inte vara helt perfekt.

Jag fick mig en tankeställare av boken, och blev glad av den,när jag ser att andra ofta tänker liknande saker som jag. 4 poäng av 5.

1 kommentar:

Charlottas sa...

Får nog ta och låna Gummesons bok. Låter intressant för visst är det så som hon säger. Många tror ju att de måste baka för att jag gör det, att de måste skriva, hålla på med hantverk... men jag skulle inte ens drömma om att börja hårdträna på gym, delta i cykeltävlingar eller annat som jag inte tycker är intressant bara för att någon annan gör det. Jag tror jag kommit en bit på väg som börjar släppa taget om det som är oviktigt för mig. Kram på dig!! Böcker lånade jag minst 10 sist... hm... jag är hopplös bokfanatiker.