torsdag, november 26, 2009

Julkalendern 1984

Nu när julen närmar sig så ska jag visa bilder från filminspelaningen av julkalendern 1984, Julstrul med Staffan och Bengt ,hette den.
Häromåret släpptes den på dvd, jag blev överlycklig, för jag var med och såg när en scen spelades in, min mor hade en roll på några korta sekunder.
Det var en man i byn, Granström, som hade fått tag på en kvinna genom en kontaktannons, och så skulle hon komma med bussen.
Då ville de ha en lång kvinna till rollen, för att det skulle se kul ut när hon var mycket längre än han. Och nån kom att tänka på min mor, eftersom min far hade varit med i Staffan och Bengts tvprogram Ordbrukarna nåt år tidigare.

Vi blev upphämtade i bil av Bert-Åke Varg, bara det var ju en enorm upplevelse för mig när jag var 11 år. Så åkte vi till Saxnäs, hon blev sminkad ,fick håret uppsatt i en knut,och fick en ful kappa på sig. Sen åkte vi till inspelninsplatsen i bussen ni ser på bilderna, oj vad den levde om, och vad det skumpade,haha.

Jag gillar ju inte snö, men de här fotona har jag alltid älskat, för det var ett så vackert landskap.

Jag fick diverse autografer, av en tv-fotograf, en sminkös, och Bert-Åke, scannar dem imorgon.Den här bilden på Bert-Åke är en av de kändisbilder jag är mest nöjd med.
Jag hade systemkamera redan då ,men kvaliten blev inte så superbra nu när jag scannade.


Här repeterar de, han har jacka på ,och hon har glasögon, men sen när de filmade så åkte hans jacka av,och hennes glasögon likaså.De fick ta om scenen gång på gång, antingen körde bussen fram för långt, för kort, eller så stängdes inte bussen dörr ordentligt, att en så enkel scen, som bara är på nån minut i tv, kan ta så lång tid att filma. Jag tyckte det var superspännande att se på.
Än fast hennes namn inte är med i roll-listan, så tycker jag att det är supercoolt att ha en mor som varit med i julkalendern :)
Man fick faktiskt se en hel del av min far i Ordbrukarna också, det är snäppet coolare, för han pratar också , presenterar sig för en ko faktiskt. Men det har vi inte ens på vhs, bara på en gammal vcr som gått sönder sedan länge, åh vad jag önskar att de kunde släppa den serien på dvd.

7 kommentarer:

Carola sa...

Åh vad fräsigt. Roligt att du har massa foton också därifrån =).
Minns den kalender väldigt vagt bara. Man kanske skulle införskaffa den dvd'n.
Kram

maxell sa...

Men det här har jag missat.

Härligt att se och läsa.

Jag hör då till dem som minns kalendern. Inga detaljer eller så, men jag minns att jag verkligen gillade den. Tokiga norrlänningar liksom. :)

Anonym sa...

Hejsan!
Men du... Hon är väl med på julfesten i del 24 av Julkalendern också? Där har han med sin nya kärlek. :-)
Mvh Janne

Samara sa...

Nej hon är inte med, den här dagen var enda inspelningen hon var med på.
Julfesten är inspelad i Umeå vet jag och hon var inte inbjuden.

Anonym sa...

Tack för snabbt svar. :-) Var 2009 som du skrev bloggen. Men då är det nån annan som spelar rollen på julfesten.
För mig är Julstrul med Staffan och Bengt kanske den bästa julkalendern någonsin. Jag är född 1969 och var femton när den gick.

Anonym sa...

Luis Gonzales, från Baskien, som spelar japanen Inoeta Utoschita, i kalendern, är jag vän och kompis med. Han bor i en by som heter Spjutstorp en mil från mig nere på Österlen i Skåne.

Samara sa...

Jag får nog se om serien, nu blir jag sugen på det, ja jag tycker också den är bästa kalendern.
Kul med kommentarer :) nästan ingen kommenterar numera så jag har nästan tappat lusten att blogga.