fredag, maj 06, 2011

Man får PASSa på

Jag skulle hämta ut mitt pass idag, och det var 19 före i kön.
Det fanns andra kölappar också, för anmälan av olika slag hos polisen.
När jag väntat 20 minuter utan att en enda som hade min sorts kölapp, hade fått komma fram, så började folk prata med varann, ett par hade väntat 40 minuter, och folk undrade varför inget hände, de andra köerna gick ju snabbt.
Så kom det ut en kille med ett pass och då blev det ett väldans kackel, alla undrade hur han hade fått det, han hade ju haft en annan kölapp.
Jominsann, han hade haft en " hämta ut pass " lapp, vi andra satt med en " ansöka om pass " lapp, ojdå !
Så alla bytte sina kölappar, och då gick det på bara några minuter att bli klar.
Jag lärde mig alltså att man ska läsa information mycket noga, inte bara läsa " pass " och utgå från att man ska ha samma kölapp som när jag ansökte om passet i förrgår.

Jag har fått en tidning som gåvoprenumeration i julklapp, och så fick jag ett brev att prenumerationen gick ut och att det var dags att förlänga.
Jag tyckte inte att jag skulle ha tid att läsa tidningen, jag har redan flera andra, så jag struntade i inbetalningskortet.
Nu kom det påminnelse, betalning ska ske omgående, jaha ???
Så jag ringde och sa att varför står det inte " erbjudande " att förlänga prenumerationen, varför står det påminnelse ?
För att man måste alltid säga upp en tidning, annars fortsätter den automatiskt, och då blir man betalningsskyldig.
Jag blev minst sagt förvånad, om jag fått en gåva, ett visst antal nummer, så trodde jag att det skulle förfalla automatiskt, men det gör det alltså inte, man måste själv vara aktiv och säga upp.

Så där lärde jag mig att man ska aldrig ta nåt förgivet, bättre höra av sig en extra gång och kolla att det verkligen är ok, än att riskera att få kravbrev.
Hade jag inte hört av mig nu,så hade det blivit inkasso så småningom ...
Det är alltså farligt att kasta reklam oöppnad i pappersinsamlingen, man ska kolla noga så inte ett företag anser att man är skyldig dem pengar, nu strök hon skulden som jag teoretiskt sett hade, eftersom jag fått 2 nummer för mycket.

Inga kommentarer: