tisdag, maj 31, 2011

Özz Nujen

Det har inte varit mycket kändisar på sistone, men till helgen ska min mor på utflykt till Ö-vik och en mässa, så jag kanske kan få från Sara Varga då om jag har tur. Här kommer en bild från i april. när Claes träffade Özz Nujen, showen var så kul att folk skrattade hela tiden.
Kommer han tillbaks så ska jag ta mig tid att gå och se honom.


En " rosad" komiker :)


en autograf till mig.

Tisdag

Nu ska jag ta in tvätten, och börja göra mig iordning för att fara och jobba.
På Claes datastol ligger Sasha, som har ätit alldeles frivilligt både i går och idag, jag är så tacksam att hon verkar krya på sig, min katt är en skatt :)

Här kommer en vacker dikt som jag hittade i bloggen
I himlen lyser stjärnorna.

Jag har en tisdag i min famn

en oskriven veckodag

en dag som är min

när vinden ilar runt mitt hörn

när regnet sakta droppar ner

från sin himmel

Jag har en tisdag i min famn

en vanlig dag

blank och ren en, oskriven

dag i min famn.

Omfamnar, håller hårt

Jag har en tisdag i min famn.

måndag, maj 30, 2011

Rensa och städa

Här är det full fart, jag har massor att göra innan resan,som jag skrev igår, och sen vill jag rensa och bli av med saker också, men jag hinner inte lägga ut nåt mer på tradera innan vi åker, för då går auktionerna ut bara 2 dar innan resan, och det kan bli tajt att hinna få betalt och skicka.
Men jag lägger saker i traderahögen, loppishögen, eller kastashögen.
Jag städar för tillfället i skåpen här på kontoret, och nyss hittade jag broderimönster som jag inte behöver, det är säkert nån som vill köpa dem med.

Nu har exet också blivit smittad av min rensning, så han har sorterat ut en hög filmer han inte ville ha kvar, och ett gäng xbox spel som blev kvar där, pojken sålde ju xboxet i våras. Det blir massor av auktioner för mig att lägga ut sen.
Som om det inte var nog så hittade jag min ena väska i soffan hos honom, och i köket hade han en plastburk som han fått mat i av min mor en gång, haha, jag kan snart ta jobb som rensare tror jag.

Nu ska jag snart fara och jobba, det allra bästa med mitt nya jobb är att jag får sova på morgonen och får jobba när det passar mig och de jag intervjuar.

Idag har jag och Claes duschat katt, hon satt ju i bidén och tittade förväntansfullt på kranen, så hon fick en varm skön dusch i badkaret, efteråt låg hon i min famn, insvept i en handduk och hade huvudet på min axel och njöt.
Vi har också varit ute i trädgården så hon fick smyga i gräset och fick sol på sig.
Det är nu 3 veckor sen veterinären sa att katten bara hade några dar kvar att leva, varje dag är en seger, men när jag ser henne så ser jag en väldigt smal katt, men det ser inte ut som en döende katt för mig. Hur som helst blir hon oerhört bortskämd just nu.

söndag, maj 29, 2011

Resefeber

Nu är det inte länge tills vi ska ut och resa, jag hänger inte med, det var ju till sommaren vi skulle resa, i mitten på juni, och nu är det plötsligt bara 1,5 vecka kvar, hur gick det till ??
Jag har massor att göra, mail att besvara, städa undan scrapsaker som ligger överallt, det är ju kul att komma hem til ordning.
Så ska jag bränna ut en cd med bra låtar att ha i bilen, det gör jag varje semester, så vi har skivor från de senaste 3 semestrarna som minnen på låtar jag gillade då.
Rensa plånboken på kvitton, lånekort och annat som inte behöver följa med, växla pengar, installera en del program i laptopen, stoppa in fler favorisajter där ( ifjol hittade jag inte till en del forum jag är med i när vi var ute och reste )
Kylen måste städas ur när det närmar sig, äta upp, frysa in, eller ge till min mor, och varför inte rensa frysen när jag ändå håller på, det finns nog en del bortglömda godsaker där.

Plus då packlistan, det är ju rent larvigt, mobiler, deras laddare och billaddare, kameror, minneskort, laddare, laptopen med laddare, resedagbok, pennor i mängder, osv osv.


Jag längtar, det var ryska pins så långt ögat nådde.


Och begagnade kläder til billiga priser, pensionärerna grävde som mullvadar i högarna.
Det är 5 år sen sist vi var i Tallinn, då hann vi bara vara där ett dygn, nu ska vi ha 4 dar där :)Men före det ska vi hinna med Gävle, Göteborg, Jönköping och en natt på ett hotell i Arlandatrakten.
Förr om åren åkte jag på charter och hade 2 veckor på samma ort, men sen vi köpte nya volvon så har det mest handlat om att åka runt sverige, och se massor och träffa släkt och vänner.

Morsdag


Både jag och Elis var hemma från kyrkan idag, han för att han är förkyld, och jag för att jag är orolig för kisse som knappt äter.
Jag var över till min mor och firade henne, när jag kom tillbaks så fick jag min present från Elis, han hade köpt schampo och balsam Dove, de luktar väldigt gott, jag får lust att testa dem, men jag badade ju igår, så jag får hålla ut nån dag till, det är överkurs att tvätta håret varje dag när jag aldrig använder spray eller sånt.

Katten gillar vatten


Idag hörde jag att nån trampade på vågen, inte ville väl kisse väga sig ?
Nej, hon klev på den för att hoppa upp i bidén, och så satt hon och tittade förhoppningsfullt på vattenkranen.
Vi satte på en liten stråle, och hon satt där och drack och smackade, och ibland stoppade hon hela huvudet under strålen och duschade sig, det såg så sött ut.
Svansen hängde utanför såklart, den ville hon inte blöta ner.

Hon har varit tillbaks dit flera gånger idag och velat på dricka på det sättet, och det klart hon får, just nu skämmer vi bort henne allt vad som bara går.

fredag, maj 27, 2011

Cupcakes


Elis ville baka cupcakes i går, men det blev inte så många, det skulle bli 15, han fick 6 st muffins, en åt han innan det hann bli nån topping, en blev uppäten innan jag hann fota ;) jag har smakat en och de blev jättegoda med lite mintsmak i toppingen.

torsdag, maj 26, 2011

Bytesträff i kyrkan

I går var jag i kyrkan på bytesträff, man tog med saker att ge bort,och plockade vad man ville ha.
Vi fick sätta in många fler bord än vi hade tänkt.


I det här rummet började vi,men det blev 5 bord till ute i hallen också.


Jag gjorde några fynd, 2 muminböcker, Stefan Einhorn, en väska, en kappa, en sjal, en cdbox, en blus som är mycket snyggare än på bilden.


Och ett halsband, naturligtvis blundar jag som vanligt, haha.
Det var ett hårspänne också,men det missade jag att fota.

Vi var ca 15 kvinnor, och även en del barn och ungdomar plus nån enstaka man.
Jag garvade ordenligt när en tjej plockade åt sig en bok, ett kompaktuppslagsverk, och så sa hennes pappa att det var han som tagit dit det, men hon visste inte att de hade ägt det,och hon ville ha det. Ja så kan det bli.
Det var fika också, kakor och saft, det blev över så det räckte till 4 ickemedlemmar som satt och fick undervisning av missionärerna i ett rum bredvid.

onsdag, maj 25, 2011

Mer bilder från Kulturnatta

Här kommer några bilder som Claes tog, jag har ju inte haft tid att kolla så noga på alla foton han tog, men här är de jag gillar bäst.


Amy kliver ur limousinen.



Roger Pontare var populär, hela torget var totalfullt när han uppträdde.


Några i gruppen Nars, Umeås stolthet, jag älskar den lila färgen på den här bilden :)

tisdag, maj 24, 2011

Mitt nya jobb


Nu har jag börjat mitt nya jobb,och jag har fått firmabil.... INTE, nä vi har Volvon på verkstan, och fick låna den här, för det är ca 6 timmars jobb, och det finns ju roligare saker att göra än att knata runt på Ersboda i 6 timmar.
På mitt nya jobb får jag hålla mig med tjänstebil själv ;)
Jag jobbar nänligen med marknadsundersökningar och bestämmer själv min arbetstid, jag åker hem till folk och frågar dem om olika ämnen, just nu är det bilar.
På tal om jobb, jag har fått betalt för artikeln i lokaltidningen nu,och det var dubbelt så mycket som jag hade hoppats på ! Tjohooo.



När Elis skulle fara till skolan imorse så var en av skorna väldigt söt och den spann också :) Det är så sött när hon leker sko, ibland ser man henne inte,och så mjauar det till bland skorna så man hoppar högt,och så ser det ut som att hon fnissar.

måndag, maj 23, 2011

Det vete katten


Idag har vi fått svar på Sashas blodprov,men rubriken är lite misstämmande, för katten vet själv inte vad som är fel med henne.
Men ingen annan vet heller.
Efter 2 besök hos veterinären och blodprov som skickats till labb, så vet de att hon har dåligt blodvärde, men de vet inte varför, det kan vara flera olika orsaker, leukemi, förgiftning, infektion mm.
Hon kan dö eller bli helt frisk.
jamen ? med dagens moderna teknik tycker man ju att de borde kunna ge ett bättre svar.
Så det enda jag vet är att jag har en ljuvlig kattflicka som blir mer social och rörlig hela tiden, jämfört med när vi var till veterinären första gången så är det som en ny katt, än om hon inte är lika tjock som hon brukar vara, och fast hon inte kutar runt lika mycket, så är hon så mycket bättre.
Så jag är glad om ni vill fortsätta hjälpa mig att be, hålla tummar och tassar.
Jag hoppas att hon blir återställd, vi älskar henne så mycket.

söndag, maj 22, 2011

Allt strular ikväll

Jag skulle lägga ut massor av auktioner, men det går inte att ladda upp bilder, jag har kämpat som ett as utan resultat, så skulle jag maila lite vänner, men det går inte att komma in på mailen, och nu ska jag upp om 7,5 timmar så jag struntar i det här, som Christer Björkman sjöng : I morgon är en annan dag :)
Då ska jag blogga, maila, städa, göra budget, maila in bilder och texter till tidningar, och så ska jag visst hinna fara och jobba också ;)

lördag, maj 21, 2011

Amy Diamond


Amy Diamond var ju klart mest populär idag, det var helt fullt på torget, det gick knappt att gå alls, kändes som halva stan var där.
Nu hade jag fel objektiv på kameran,men här får man en liten uppfattning av hur trångt det var.



Det var svårt att fota fast jag hade zoomen, för folk envisas ju att sitta på varandras axlar,så ingen annan ska se nåt, när till och med killar i 20 års åldern sitter på varandras axlar, då har det gått för långt, om folk lyfter upp sina små barn är en annan sak,men idag var det väldigt svårt att se nåt.


Jag hoppas Claes har bättre bilder i sin kamera, isåfall visar jag dem imorgon.

Innan konserten så frågade jag henne när hon anlände om hon kunde signera mina skivor, men hon svarade att hon inte hade tid, att hon skulle göra det sen.
Men sen .... det var kaos efter konserten, tror det var ca 300 personer som klämde in sig bakom scenen framför Rådhuset, jag var väldigt långt fram, men alla klämde och pressade så staketen började svaja !
De fick kalla in fler vakter, först var de två, men innan hon åkte iväg så var de ca 20 vakter som bildade en mänsklig kedja.


Jag hann få mina skivor signerade, men fota var det inte snack om, jag var så inklämd att jag nästan inte kom ut när jag var klar och ville ge plats åt andra, alla bara pressade på, jag fick knappt luft.

Det kom fram en kille till mig och sa att han var från Luleå, han kände igen mig från när jag hade väntat på Jeff Dunham, och ( ja håll i er nu ) han hade läst min blogg ! Han samlar också på autografer och hade fått tips av en kompis om min blogg för att jag skriver mycket om kändisar och autografer, och han tycker att jag skriver bra , tjohej snacka om att jag blev glad, kände mig lite som en kändis sjölv ju ;)

Amy skrev autografer till massa folk, men alla hann inte få, för hon skulle med flyget, en flicka i 10 års åldern gick gråtande därifrån.
Lulekillen visade mig en bild han tagit i London , ca 50 personer hade väntat på Lady Gaga, men här var det alltså större kaos för Amy, det var visst det största som hänt i stan på länge.
Så jorden gick inte under kl 18 idag som en gubbe påstod, men Rådhustorget gick nästan under ;)

Kulturnatta

Så är det snart slut på årets Kulturnatta, jag var inte i stan så länge, bara 3 timmar, men jag blev nog trött på den tiden.
Det var folk i rörelse överallt, annars är det nästan folktomt inne i Umeå en lördagkväll, men det var folk och raggarbilar och musik överallt.
Några åkte i bagaget på en kombi och vinkade glatt, en kille stack ut hela överkroppen genom fönstret på en bil och vinkade och pekade med fingret åt mötande bilar.


Jag och Claes tänkte äta filippinsk mat, men det ståndet hade stängt i nån timme, var de på middagsrast kanske ? haha, så vi åt kebab istället, jättegott.
Först hade vi tänkt äta i Rådhusparken, men eftersom jag var rädd att spilla på mig så åt vi inomhus.


Och det var lika bra, parken var full av folk som lyssnade på ett hårdrocksband.

Plötsligt fick jag sms från en kompis som såg mig på avstånd , när jag gick för att prata med henne så stod en annan av mina kompisar före henne i hamburgerkön, vilket sammanträffande.

Jag och Claes åkte upp med 2 bilar, för han stannade längre, jag har varit hemma sen ca kl 21, han skulle se nåt band som börjar senare. Elis hade åkt buss upp och umgicks med sina kompisar, 2 ggr träffade vi honom, han hade en liten orange färgfläck på kinden, efter en sprayflaska, han hade varit och sprayat på en " klottervägg " som satts upp.

Ett antal ballonger hade stigit till skyn, och en radiostyrd helikopter snurrade ovanför oss när vi åt årets första mjukglass.
När jag skulle hem såg jag en lokalbuss som passerade med en stor Barbapapa ballong i :)
Nere på Ica Maxi var det väldigt tomt, på parkeringen stod bara några få bilar, men i en av dem satt 3 personer och hade allsång ;)

Naturligtvis så hann jag med en kändisträff också, det blir nästa inlägg.

fredag, maj 20, 2011

Håkan Juholt

I går var Håkan Juholt i stan och talade till ca 70 församlade, efter det var det presskonferens.
Jag antecknade en del av vad han sa.

" Vi behöver inte krångla till saker, vi vill det vi heter, nämligen social demokrati, vi vill att alla ha det demokratiskt och lika, oavsett vilken social status man har, om man är fattig eller rik , ung eller gammal.
Vi kan aldrig klara oss på världsekonomin om vi minskar på skatterna, för att istället göra avdrag för att gå ut med varandras hundar eller städa varandras akvarium.
Dagens skattesystem är inte nog robust för våra löntagare.
2 företag av 10 får tacka nej till order för att de inte har personal, 7 av 10 företag har svårt att få tag på personal. Det är brist på arbetskraft men ändå finns det många arbetslösa som har fel utbildning.
Genomsnittsåldern för pension inom metall är 58 år, då är det ingen mening att folk ska jobba tills 70 om deras arbeten är så krävande att de inte klarar det.

Vi ska utrota barnfattigdomen, det handlar om barnomsorgen mm, det är inte svårt att göra det här,men Expressen skrev att jag svävar på ett rosa moln, istället för att berömma mitt initiativ.
Elmarknaden fungerar inte, elbolagen gör groteska vinster, hushållen och industrin har inte råd, vi tänker reglera elmarknaden.
Järnvägen fungerar inte för Sverige har ingen järnvägspolitik, vi tänker ge SJ ett samhällsansvar, det är ett krav för ett fungerande samhälle att järnvägen fungerar.
14 % mindre sökte in till lärarutbildningen ifjol, det finns för få lärare, samtidigt som skolornas pengar försvinner till skatteparadis.
Regeringen vill sänka restaurangmomsen och säger att det kommer att skapa 3500 nya jobb, men man kan istället för 10 000 nya lärarjobb för de pengarna.

Man kan inte förbjuda arbetslösa att utbilda sig, vi måste investera i alla medborgares utbildning, Vi ska se varandra som tillgångar och inte ett hot, ditt medborgarvärde är viktigare än din eventuella förmåga att betala.
Vi vill inte höja skatterna, men vi ska använda överskottet till järnvägen, vården, lärarlönerna osv.
Jag har rest runt och pratat med många undersköterskor, och inte en enda av dem vill rekommendera till sina barn att skaffa sig samma yrke. "

Ja det var ett sammandrag av det han pratade om i en halvtimme, jag hann inte anteckna mer.



Efteråt fick jag en autograf och en varm kram.
Han frågade om jag hade några " roliga autografer" det enda jag kom på var Mona Sahlin, så frågade han om Claes hade några intressanta, jag svarade Reinfeldt, så sa Juholt gravallvarligt : jamen det är inte mycket att ha, det går 10 av Reinfeldts autografer på en av mina. Och sen brast han ut i ett hjärtligt skratt.


Lennart Holmlund, ett av kommunalråden i Umeå, var på gott humör och småpratade med alla som kom fram till honom.
Söderut förstår jag om ingen känner till honom, men här i Västerbotten vet alla vem han är.


Autografer av de båda herrarna, och det delades ut gratis pins också.

Det var ett inslag på Västerbottensnytt, och jag är med i ca 3 sekunder när de filmar publiken ;)

Jag filmade lite grand när han svarade på frågor från pubiken.

torsdag, maj 19, 2011

Lunch på Busstationen

Jag har haft en mycket intressant dag, men är så trött så jag orkar inte skriva allt nu, det började med en kändisträff,och jag lovar att skriva alla detaljer om den imorgon :)

Sen träffade jag min kompis Birgitta och vi åt lunch på busstationen, en riktigt mysig restaurang, med bra utsikt över bussar, plötsligt passerade en buss med Claes bakom ratten :)

Ikväll har jag och Elis varit i badhuset, jag simmade bara 300 meter, men vi satt länge i bubbelpoolen och pratade.
Förra veckan simmade jag 600 meter på motionssimmet, så jag är uppe i 4000 meter i år hittils.
( Tänk att jag har gått och blivit kvällstrött på gamla dar, det skulle man ju aldrig ha trott )

onsdag, maj 18, 2011

Autopia i Istanbul


I Turkiet håller de på att bygga världens största köpcenter för bilar :)
Det blir 200 utställningslokaler, 48 verkstäder, 55 restauranger, och vill man provköra en bil innan man köper den så går det bra uppe på taket.
Köper man bil så behöver man försäkring,och kanske ett lån, därför ska det också finnas 42 försäkringsbolag och 24 banker, det tycker ju jag är överkurs ;)

Man kan köra runt i byggnaden, eller parkera sin bil och gå, men då bör man vara vältränad, för det blir 7 kvadratkilometer stort.

Min lilla skatt



Min katt är min skatt,och hon sover gott var natt,
ibland när jag har tur får jag sova med mitt vackra djur.

Ja jag väntar än på provsvaren från veterinären, men jag har ju ögon att se med, Sasha blir piggare och friskare, och idag har vi varit ute 2 ggr på tomten, jag hade henne i koppel, hon är inte så förtjust i det, men jag vågar inte släppa henne lös än, och båda gångerna slutade det med att en av grannarnas katter kom in på vår tomt, och då blev Sasha rädd och morrade och ville in.
Men hon har fått frisk luft och lite sol på sig, jag får fortsätta med koppel tills hon blir återställd och kan daska till grannkatterna på nosen.

tisdag, maj 17, 2011

Det går framåt

Idag har vi varit på återvinningen med en gammal tv, wellpapp och lite annnat bråte.
Vi har dessutom fortsatt tapetsera på Elis rum,och jämnat till det reasiga i väggen, burit in gipsskivan och mätat på den var vi ska såga, nu känns det som att det snatrt är klart, det tog ju extra lång tid för att väggen gick sönder när vi tog loss golvlisterna, men nästa rum vi ska tapetsera måste ju gå fortare.

Med katten går det också framåt, hon äter, blir sakta men säkert rundare, är mer pigg och nyfiken och följer mig som en skugga, jämfört med för 2 veckor sen när hon mest sov och knappt åt nåt.
Idag lyckades hon rymma ut till och med, men jag fångade in henne efter en stund för säkerhets skull.
Det är en vecka sen vi var på återbesök hos veterinären, som sa att Sasha bara skulle ha dar kvar att leva, trots att de inte vet vad som är fel på katten.
Blodprov skickades till laboratorium, men jag har inte fått svar på det än, för veterniären är sjuk nu ! Katter har ju 9 liv, så Sasha överlever säkert vad det nu är hon drabbats av, för hon blir sakta men säkert bättre hela tiden, det är så skönt att min flicka blir mer gosig, nyfiken och "pratsam ".

Grattis Christina !!

Stort grattis till min svägerska Christina som fyller år idag, kort är på väg, vi postade det idag .

måndag, maj 16, 2011

Ikeatrippen

Det blev inget bloggande i går, vi hade fullt upp med att montera hyllor, flytta möbler, dammsuga bort dammråttor som kröp fram, sortera skivor och filmer osv.



Vi var 31 personer från Holmsund/Obbola Trädgårdsförening, kl 7 åkte vi och efter rast så anlände vi strax före 11 till Ikea och Birsta köpcenter.


Passagerare istället för busschaufför för en gångs skull.


Böcker 20 kr st, vi köpte en bok om maffia också,men den hade krypit iväg när jag fotade.


Pysselsaker, wow, de ryska dockorna köpte jag 2 ark av.
Och så handlade vi på Dressman, de hade större utbud än hemma.


Vi köpte 3 höga dvdhyllor och en lägre bredare, hade velat köpa mer möbler för det var så otroligt billigt, men vi har inte plats ,hihi.
Min pysslkompis Maxell bor ganska nära Ikea, så hon gick på shoppingrunda tillsamans med mig och Claes i ca 3 timmar.
Strax före 16 åkte bussen tillbaks ,och vi kom hem ett tag efter 19, det tog ju ett tag för alla att lsta av sina grejor från bussen också.

lördag, maj 14, 2011

En lång resa till Ikea



Jag och Claes har varit till Ikea i Sundsvall med buss, det var trevligt, och vi gjorde flera fynd, möbler, kläder, skor, böcker och scrapsaker, det finns ett stort köpcenter på samma tomt.
Imorgon ska jag skriva mer och visa bilder på våra fynd, nu ska jag bada och sen sova, jag tittar inte ens på Eurovision är bara såååå trött, vi steg upp 5.30, åkte 7, kom hem ca 19.30.

Det bästa av allt var när vi kom hem och lilla Sasha kom ut i farstun och mötte oss, hon hade ätit upp all mat hon fått innan vi åkte = 2 portioner för en frisk katt, hon har ju inte ens ätit den mängden på 2 dar när det var som värst, och ändå hade hon ätit frukost före, plus att hon har ätit 2 ggr sen vi kom hem med .
Jag hoppas hon lägger på sig lite nu, hon är alldeles för mager än, men hon ser piggare ut.

fredag, maj 13, 2011

Min gamla Bibel

Jag har haft en bok från 1849, i ett antal år, det var min äldsta ägodel, men så såg jag den här Bibeln på tradera, och satt bara och stirrade, det var en sån grej jag bara måste ha.


Ryggen är ganska trasig.


En person har skrivit sitt namn i den 1775, och nästa 1858, redan då var Bibeln 94 år.


Den är tryckt 1764 ! I Göteborg, det tog 248 år för den att komma 100 mil upp till Umeå, men nu ska den få stanna hos mig :)

Om ni undrar om katten, hon har nåt gemensamt med Fingal Olsson, hon rör på sig.
Hon äter och dricker, men har tagit det ganska lugnt senaste 2 dagarna, men idag när jag höll henne i min famn så slet hon sig och hoppade upp på köksbordet, efter ett tag hoppade hon via stolen ner på golvet, och så länge det finns " hopp " finns det liv :)

Designteam kort - inlägget som försvann

Vem stal mitt inlägg ??
Här kommer jag helt oskyldigt och så är inlägget från i går borta !?
jag hade ju till och med fått en kommentar, jaja här kommer det igen då.



Som jag förut berättat så är jag med i Pysselstugans designteam, men jag laddade bara upp bilderna på facebook, jag glömde göra det här.Här är det material jag fick .Och så här blev kortet, jag brukar alltid göra mun i vanliga fall, men Annika som äger Pysselstugan gillar kort utan mun, så jag visar utan, men jag ska rita dit mun innan jag skickar det till nån ;)


det här fick jag

så här blev det.

torsdag, maj 12, 2011

Designteam kort

Som jag förut berättat så är jag med i Pysselstugans designteam, men jag laddade bara upp bilderna på facebook, jag glömde göra det här.


Här är det material jag fick .


Och så här blev kortet, jag brukar alltid göra mun i vanliga fall, men Annika som äger Pysselstugan gillar kort utan mun, men innan jag ska skicka det till nån så kommer jag att rita dit en mun ;)


Om nån undrar varför jag bloggar lite för tillfället, jag vill tillbringa så mycket tid som möjligt med Sasha, nosa och gosa, och hålla koll på hur mycket hon äter nu när hon är sjuk.

onsdag, maj 11, 2011

Nu är det HJUL igen



Min fader skickade en bild på de fordon han och min låtsasmamma har, det var en hel del :)
Jag tänkte aldrig att det var så många,jag har aldrig sett dem tillsammans förr.

tisdag, maj 10, 2011

En lång dag

Idag har Claes varit ledig , men vi har flaxat runt hela stan, jag är så trött.
Först släppte vi av pappersinsamlingen, 2 stora lådor, så ett bankbesök, postade brev, åkte till stan.


Jag blev fascinerad av hur en bilist lyckats ta upp hela 4 platser på parkeringen, hihi.


Ett besök på nästa bank, och så Åkerbloms bokhandel, där jag använde min 100 kr check jag vann häromveckan.
Den här boken har jag hört som ljudbok, men man bör läsa den, stryka under meningar, sitta och fundera osv, så jag ville verkligen äga den.
Byxorna köpte jag på Indiska, jag hade en check på 25 % på valfri artikel.
Storlek M !!! Jag brukar ju ha haft XXL, det kändes jättehärligt.
Och så spelade de så bra musik , en grupp som heter Detektivbyrån, skivan heter E 18, jag föll för den direkt, det lät som en promenad i Tallinn känns ungefär.
Solen sken, och jag fick ett mobilfodral gratis, plus att jag var nöjd med byxorna och njöt av musiken, just då kändes allt perfekt.

Sen fick vi ombesiktning på Volvon, men det var väntat, vi har en tid bokad på verkstan, bara handbromsen som strular, annars fick vi beröm för att bilen är så fin och rostfri fast den är 11 år.
Hem och äta en macka, sen besiktning av katten, även där blev det ombesiktning, men det tror jag vi struntar i.
Som jag har skrivit i bloggen så har hon blivit mycket piggare, återfått aptiten, och gått upp i vikt, så jag trodde de skulle säga att blodvärdet var på väg upp och att allt var bra.
Men nix pix, de vita blodkropparna har ökat, men istället har de röda minskat, förra veckan hade hon en odefinierad knöl i magen, nu var det en vätskeansamling i stället , och så klämde hon på kisses mage så hårt att det gjorde ont i mig, det såg ut som hon skulle klämma livet ur stackaren.
Nu skickade de blodprov till labb, och sa att hon skulle komma på regelbundna återbesök, ändå fick jag varningen att hon är så dålig att det kan röra sig om dagar ! För de röda blodkropparna var tydligen så få att det inte går att leva typ, ja förra veckan var det bara de vita som var för få, inget sades om de röda då ...
Förra veckan kostade det 2100, nu 1700, men vi vet ju inget, så det känns som att det inte är nån mening att gå på återbesök, annat om de kunde tala om vad som är fel,och om hon behövde behandling för att bli bra, nu känns det som att de bara vill ha pengar ....
Jag fortsätter skämma bort Sasha, och eftersom hon gått upp 2 hg sen sist och är pigg och glad så känns det onödigt att fara dit bara för att få höra dåliga prognoser.

måndag, maj 09, 2011

Mc show i lördags

Efter Nannes framträdande i lördags var det Mc show, en våghalsig kille som gjorde alla möjliga trick.


Han åkte lite halvt bredvid sin mc.


Han satt på styret och körde.


Han stod upp och balanserade när han åkte.


Han körde i i en ring av eld


Han gasade på så det rök riktigt ordentligt, stackars de som stod där publiken egentligen skulle vara, vi stod på Coops parkering och hade bättre utsikt,och slapp få röken på oss.
Andra trick han gjorde var att åka på ett hjul med sin tjej som passagerare mm.

Sasha vill ut

Idag har Sasha verkligen varit ivrig att få gå ut, men det får vänta tills hon blivit friskare och starkare. Hon har ätit bra, nästan som när hon var frisk, och tassat fram och tillbaks, hoppat upp på bordet, tiggt mer mat, jamat vid dörrarna.


Mjaoooo, släpp ut mig då.


Men ååh, Claes är ju där ute, jag har ätit så mycket att jag förtjänar att få gå ut, mjaooo, snälla ?

Men nix lilla kisse, vi får se vad veterinären säger, inflammationen måste gå över först innan det blev nån utevistelse.
Ja ni ser, katter har 9 liv heter det, och det känns just nu som att hon varit på andra sidan floden Styx och sen vänt åter.