fredag, juli 24, 2009

Svar på frågorna

Jag skulle egentligen ha varit i badhuset med gossen idag,men eftersom det regnar så kom vi på att det är nog många som är där, nu när det varken är väder för att shoppa ,sola eller promenera.
Så vi stannade hemma, jag ska städa lite,scrappa, lägga ut auktioner och sånt innan jag ska åka till stan på min " dejt ".
Svar på frågorna jag fick :

När sover du? Med tanke på dina arbetstider menar jag.
Nu har jag semester så nu sover jag ca kl 2-10, men när jag jobbar sover jag ca kl 23-02.30, sen efter jobbet när pojken farit till skolan sover jag ca 9-12,men det varierar lite, ibland kommer jag i säng senare eller tidigare, men det blir oftast ca 7 timmar per dygn, aldrig mindre än 5 och aldrig mer än 9.

Hur kan man köpa en bältdjursväska?? Den är inte så snygg men himla rolig! Och ibland måste man få köpa sig roliga saker!
Exakt, jag tvekade ett bra tag innan jag köpte den, för det kändes så slösaktigt, men den är så söööööt så jag njuter av den.
Jag är så rätt snål av mig, går aldrig på bio annat än när jag vinner biljetter eller får dem, går bara på konsert typ vart tionde år eller nåt,haha.
Ja allvarligt, jag kan räkna de koserter jag varit på : Herreys 1984, Viktor Klimenko i kyrkor 2 ggr (gratis) Tito Beltran, Arja Saijonmaa, Eldkvarn.
Det är nog allt, förutom när artister uppträtt på torget ,på mässor osv.

Vad är du mest nöjd med i ditt hem? Visa gärna bild!
Min första tanke var att visa bild på min man,haha, jag är mest nöjd med att han bor i mitt hem.
Men ska jag svara inredningsmässigt på frågan så är det här hörnet i ena vardagsrummet min favorit.

Farmors chiffonjé som jag var så förtjust i som barn, så spännande med de små lådorna,och en speciell ljuvlig doft från träet den är tillverkad av.
Gillar också fåtöljen som är ärvd från farmors bror (tror jag) och sen omklädd av min mor.
Lampan har jag ärvt från min första svärmor,den är läcker tycker jag.
Rosenbuketten ser lyxig ut, som när de filmar hemifrån nån superkändis,såna där bara hallen är större än hela vårt hus,haha.

2 frågor som är nästan samma :
Tycker du är jätteduktig med din viktminskning. Kul att det går framåt för någon. Kan du inte berätta hur du gör och vad du gjort för att lägga om kosten?
och

Du har ju minskat i vikt en hel del, men hur har du gjort? Motion, träning eller endast ändring av kost?

Jag har inte gjort så mycket, ja det är väl det som är felet.
En del kämpar ju som as, de motionerar massor, dricker bara cambridgesoppor,och tittar inte ens på en tårtbit.
Jag är mer slapp, visst vill jag gå ner i vikt, jag känner redan nu på de ca 7 kg jag gått ner på ett år att jag rör mig lättare, har bättre kondis, kläderna sitter bättre osv.
Men jag vill ju inte heller strunta i tårta när nån i familjen fyller år.
Så det jag gjort är att äta mindre, exempelvis spagetti med köttfärssås, förr tog jag en stor portion ,och när jag ätit den och blev mätt så tog jag en stor portion till,bara för att det var så gott.
Nu tar jag en normalstor portion och äter sakta, njuter av varje tugga, då får jag rester till dan efter och kan njuta då med.
Och när jag ätit klart kan jag resa mig upp och gå, förr blev så så mätt så jag satt som en orm som svalt en get,och bara stönade.

Sen dricker jag mindre läsk, äter mindre choklad, glass osv, förr kunde jag äta 2 glass per dag, året runt, men nu har jag ätit bara 5 st på hela semestern.
Läsk som jag förr drack nästan varke dag, det blir numera på helgen, fast vissa veckor inte alls, utan vatten med citron är min nya dryck.

Jag simmar också mer än förr, det är ju hur kul som helst,och jag mer avslappnad och mindre stressad av en simtur.

Kan du inte ha som andra bloggare också ha. Hemma hos reportage? Alltid roligt att få se hur andra bor och så.
Vet inte om jag kan ha det .... skulle bli pinsamt.
Här på kontoret har jag frimärken på golvet som ska sorteras, i matsalen har jag symaskin, tradera saker mm, i ena vardagsrummet har jag kläder som ska strykas, i det andra är alla sakerna från hallen för vi ska tapetsera osv osv.
Måste få ordning på allt innan jag skulle våga visa bilder.

Vad är det du arbetar med? Har nog missat det verkar det som he he..
Är det ditt drömyrke? Om inte, vilket är ditt drömyrke?

Jag är tidningsbud,det hade jag aldrig tänkt bli,ett vikariat på 3 veckor blev förlängt osv, nu har det snart gått 16 år !
Mitt drömyrke är polis (omöjligt pga glasögon) eller busschaufför (nästan omöjligt pga det är så vansinnigt dyrt att ta busskörkort).
På sommaren om det inte regnar, så älskar jag mitt jobb, sol, fåglar, ekorrar, harar, rävar osv, cykla runt och lyssna på musik i mp3n.
På vintern hatar jag mitt jobb, cykla runt i mörker, snö ibland upp till knäna, - 20 ibland, då tar jobbet flera timmar extra, och jag tjänar inte mer då.
Egentligen borde man ju ha semester i januari när det är som värst, istället för nu när det är tunna tidningar, vissa tidningar utkommer inte alls på sommaren heller.
Jag har 9 st olika att dela ut, alla kommer inte alla dar som tur är, det är ca 400 tidningar per dag.

Favoritplagg?
Svår fråga, det beror på sinnestämning, men oftast långa kjolar och nån blus till det. Älskar min nya kinajacka jag köpte i London,och klänningen jag köpte i Tallinn för 3 år sen.

Jag har raderat bort en främmande människa i bakgrunden.
Bilden är tagen på min kusins bröllop för några veckor sen, det är så typiskt mig att blunda på alla bilder.
Det var rosensaft vi fick,men jag tyckte inte det smakade rosor, det var gott, men kunde inte placera smaken.

Hur ser en "vanlig" dag ut för dig?
En vanlig dag : Vaknar 2.30, far till jobbet, kommer hem ca kl 6, stoppar i tvättmaskinen, surfar på nätet, väcker pojken och ser till att han kommer iväg till skolan, hänger tvätt.
Sover till ca 12, läser lite,kollar posten, kollar mail och forum,äter lunch.
Städar lite, svara i telefon sådär 15 ggr, blir hysterisk över att jag aldrig hinner nåt, postar brev, undrar vem som stjäl min tid.
ca 18-20 kommer min snygging hem från jobbet, vi äter middag, jag scrappar lite, nattar pojken, då är klockan redan 22 och jag undrar vem som stjäl min tid.
Plockar ur diskmaskinen, gör en ny lista till dan efter och inser att jag fick gjort ca 3 av 25 saker på listan, skriver in de sakerna och de ca 25 jag planerade till dan efter på en ny lista, flaxar runt som en besatt katt och försöker hinna med en massa jag trodde jag skulle hinna under dagen, lägger mig framåt 23, inser att jag ska upp om 3,5 timmar, tänker att imorgon - då ska jag hinna massor, somnar innan jag ens hinner lägga mig bekvämt.
Just när jag sover som bäst ringer väckarklockan och allt börjar om.

Visa gärna lite mer outfits, det är alltid kul att få lite inspiration från andra.
Är det nån som skulle bli inspirerad av mina kläder ?
Min mor tycker att jag klär mig lite tantigt, och min man säger att jag ser ut som en liten rysk gumma, haha.
Jo jag kan visa mer kläder om nån vill se, men jag är ju inte modemedveten på nåt sätt, mina kläder ska vara snygga,bekväma, och även rätt täckande.
Jag skulle aldrig gå på stan i linne och skjorts,det skulle kännas som i en sån där mardröm när man är näck offentligt,haha.


Hoppas ni är nöjd med mina svar, tog en timme att tänka ,skriva och fixa fram bilder.
Tur jag inte fick över 300 frågor då som Foki,hehe.

6 kommentarer:

HP sa...

Tack för svaren! Alltid kul med lite frågestund. Tänkte bara fråga vart du har köpt den blommiga klänningen som du hade på ett bröllop? Ska själv på bröllop i augusti och tyckte att den va fin.

Samara sa...

Jag skrev det ovanför bilden, i Tallinn, det blev kanske lite svårt att läsa, jag skulle ha haft lite mellanrum mellan text o bild.

Tack för att du tycker om den,det är kul att höra.

Gunilla|uniquelyme sa...

Tack för svaren. Det var jättetrevlig läsning. Är imponerad av att du kan dela up sovtiden i två pass. Det fixar inte jag! Om jag tar en eftermiddagslur varar den i flera timmar!

Sandra sa...

Huvudsaken med kläder är ju att man själv trivs. Modet är ju inget man behöver följa. Tur vi alla är olika.Har du ingen möjlighet att åka bil på vintern när du delar ut tidningarna? Om det är så mycket snö och iskallt ute? Hur stort hus bor ni i?

Sandra sa...

Glömde fråga en annan sak. Får man inte bli polis om man har glasögon?

Samara sa...

Sandra, jo jag använder bilen rätt ofta på vintern,men det är ju kallt ändå, blir det nog kallt så är det ingen höjdare att sitta i en bil med öppen ruta , är det varmare än - 10 så är det helt ok.

Jag vet inte hur det är med poliser nu,men när jag var ca 15 år beställde jag en broschyr från polisskolan,och då stod det olika krav för att få söka, och man skulle ha synskärpa på en viss siffra, minns inte vad,men det var inte mycket man fick se dåligt, jag såg mycket sämre än det redan då.