söndag, januari 24, 2010

Fyllda paprikor



Lammfärsfylld paprika

6 paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
500 g lammfärs
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
2 tsk rosmarin
Rivet skal av en citron (eller citronsaft)
1 dl hackad bladpersilja
Salt och peppar
1 ägg
3 msk ricottaost (eller riven ost )
1 dl riven parmesan

Vatten till formen

Sätt ugnen på 175 grader
Skär ett lock på paprikorna och kärna ur dem
Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olivoljan.
Lägg i färsen, tillsätt vin, tomatpuré och rosmarin.
Blanda i citron o persilja, salta o peppra.
Vispa upp ägget lätt, blanda i osten.
Blanda i äggsmeten i köttfärsen
Fyll paprikorna , lägg på locket.
Ställ dem i en långpanna, häll lite vatten i botten.
Stek i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka ,ca 40 min.


Nu hade vi ingen lammfärs så vi tog vanlig färs istället, och de fick vara inne lite längre, de blev inte mjuka annars, men de är inte så brända som det ser ut,mest på lockens skal.
Receptet är från Expressens Gi bilaga för 2 veckor sen.

3 kommentarer:

Tess-Angelica sa...

Hej!
Tack för din fina kommentar på min blogg!
Fyllda tomater och fyllda paprikor är faktiskt mina absoluta matfavoriter, alla kategorier! =)
MGU, är otroligt från utsidan, men nu när jag varit inne måste jag tyvärr meddela att det inte alls är lika kul inne är i princip inte renoverat alls sen det byggdes och ganska förfallet tyvärr, det är så synd att de låter en sådan vacker byggnad förfalla på det viset!

Huyen sa...

Aaaaw ser så gott ut X3 ska prova nån gång
kul att du har oxå sett One Missed call X3 vi kan säga att jag likna alla äckliga spökig tjejer i japanska skräckisar :3

hur har dagen varit? <3

Anonym sa...

Hello every one, here every person is sharing these kinds of know-how, thus it's nice to read this website, and I used to visit this web site every day.

my site - park west homes