fredag, januari 08, 2010

Köpstopp, jag vill ha en Skoda.

Japp, ifjol försökte jag med köpstopp,det gick inget vidare,men nu menar jag allvar.
Visserligen hör jag ofta min svärmors röst i huvudet som ett samvete när jag vill köpa prydnadssaker, tavlor mm, för vi har mycker mr än vad vi behöver, vi har kanske 30 tavlor som inte sitter uppe, för det finns ingen plats, ändå kollar jag efter tavlor i affärer och på loppisar, hmmm.
Och när jag ser nåt fint så hör jag plötsligt Brittas röst : " Och vad ska du med den där till då, hur var det med feng shui ? " eller nåt liknande, och ibland funkar det,men ibland köper jag ändå minsann.
Men nu har jag ett mål !
Jag vill ha en Skoda Oktavia kombi.
Den har : automat, rumpvärmare, abs, farthållare, cdspelare, elvärmda backspeglar, elhissar, ac, krockkuddar, armstöd mellan sätena, fällbara sidospeglar ( alltså man trycker på en knapp så de viks in ,mindre risk att de blir skadade när man parkerat ), elektriskt ställbart säte, elektriskt soltak, handskfack med kylfunktion (wow, kallt vatten på arbetstid ).

Alltså allt det som samara inte har, jag älskar verkligen min bil, dels för att den är rysk (det står made in ussr på tanklocket,hehe ) och dels för att den är söt och blir varm fort, värmen är inte av denna värld, hon är ju byggd för Sibirien, men man kan ju ändå undra varför de struntade i rumpvärme,det är en viktig detalj.
Men ojoj, tänk om man hade en Skoda med all denna lyx !
Så nu ska det sparas, jag ska inte köpa kläder ( 5 garderober fulla har jag ), schampoo ( 2 hyllor fulla med öoppnade flaskor ), eller fynda på loppisar (ok bara lite då,hihi ) jag ska sluta köpa pennor för att de är formade som en fisk osv, jag ska spara pengar till min drömbil.

På ondag ville jag ta en helårsprenumeration på tidningen Topphälsa,den är jättebra, man blir peppad av den,och det behöver jag för att gå ner i vikt, men jag kan ju läsa om mina gamla nummer. Där sparade jag 389 kr. Sen ville jag köpa pysselsaker för 39,men jag har ju flera skåp fulla med saker, jag kan skapa av det jag har, så var det Ginzas rea, men jag struntade i flera cd skivor jag ville ha, jag hinner ju ändå inte lyssna på allt.
När jag har ett mål så kommer det att kännas mycket roligare att inte shoppa loss, hittils har jag sparat 510 kr, på bara 3 dar :)
Kollade priser, bilen är dyrare än jag trodde, men om jag sparar i samma takt så tar det mig 8,5 år. Men innan dess har de väl slutat tillverka den modellen haha.

Och så ska jag sätta igång att sälja på Tradera, vi har så mycket saker att jag kan säkert sälja en tredjedel av allt vi äger, och det skulle knappt märkas.
I helgen är min snygging ledig,så då ska han få fota så jag kan lägga ut en hel hög med auktioner :)

1 kommentar:

Huyen sa...

Tack
vad gör du ikväll? :D