tisdag, december 28, 2010

Inga direkta fynd idag

Idag for jag til stan för att kolla på mellandagsrean.
Mne det var ingen rea direkt, på Rusta gjorde jag en del fynd, men annars var det mest fullpriser i affärerna tycker jag.


Stövlar köpte jag, för 249,50 på Skokanonen.
Mina förra fick vika hädan förra vintern efter ca 20 års trogen tjänst, de hade bara blivit omklackade en gång.


Söta stickers , självhäftande glitterband och bodybutter ( nyårspresent till min mor )från Rusta.
En spännande ljudbok, Kurt Olssons julskiva, och Melodifestivalen 2003 partyremix , köpta begagnade.
Jag släppte även av en kartong leksaker på Kupan, det börjar minska ordentligt på pojkens rum nu.

Sen handlade jag på Ica, men då blev jag irriterad.
De har en stor skylt när man kommer in, att de tänker på miljön, och kastar inte mat, utan säljer den till halva priset istället.
Jag hittade sen en vara som gick ut idag, och frågade ett biträde om det skulle vara halva priset på den då,den var inte uppmärkt med det.
Nej minsann, då tog hon alla de varorna som gick ut idag och sa att de skulle kastas ! Chefens order, att all mat måste kastas och får inte säljas den dag de går ut.
Jag sa att det står ju " bäst före " och inte då " oätbar efter " och hon höll med mig, sa att just den varan kan man ju ha 2-3 veckor i kylen efter datumet gått ut, men nu är bestämmelserna så på den affären att inget får säljas den dan det går ut, utan det ska kastas.
Så plockade hon bort ca 15 förpackningar som innehöll helt ok och muffinsmix och gick i väg med.
Hur är det då med miljötänkandet ??
Inte blir man ju sjuk av att äta det samma dag det går ut, eller dan efter heller, på konsum så har de inte halva priset på exempelvis bakelser förrän just den dag de går ut, dan före är det fullt pris.
Och vissa butiker säljer torrvaror på halva priset flera månader efter de gått ut, ja det är ju överdrivet åt andra hållet då, men att kasta nåt samma dag det går ut,det gillar jag inte, utan ska göra en insändare i lokaltidningen om det.

2 kommentarer:

Charlotte sa...

Håller med dig om maten i stort, men jag tror att du ska vara försiktig med mjölkprodukter/kött och fisk - de kan snabbt bli dåliga. Att en butik säljer varor för halva priset som är flera månader gamla verkar inte riktigt klokt tycker jag! Jag måste höra med maken om det är tillåtet. Konstigt att ICA slänger samma dag som sista datumet - verkar trots allt lite nojjigt tycker jag.
Nu ska jag koka kaffe åt mig själv och svara på lite kommentarer i min egen blogg. Ha en fin dag! Jag skriver snart.

Åsa72 sa...

Anledningen till att man inte säljer varor med "dagens datum" är en säkerhetsåtgärd från butiken, utifall att nån skulle bli sju av den. Då har iaf butiken ryggen fri. Matvaror med passerat "bäst-före-datum" får inte säljas. Livsmedel med kort datum kvar bör säljas till reducerat pris, men är definitivt inget måste. Tyvärr slängs alldeles för mycket livsmedel i vårt land, både i butiker och i hemmen.

//Åsa (butiksbiträde)