onsdag, oktober 27, 2010

Det som göms i choklad ...

Nog är det väl konstigt att saker kan försvinna helt spårlöst ?
Man vet var nåt står,det har stått där i alla år,och sen är det bara borta när det behövs.
Som när jag målade om min ram, då skulle jag pensla över med decoupagelim, och den burken har stått i samma skåp sen jag köpte den, bara att ta fram när den behövs.
Och nu fanns den inte, jag letade genom hela skåpet utan resultat.
Nu har jag börjat göra en lista på vad som saknas, inga stora saker,men sånt man behöver.
Exempelvis nu när det började snöa också,så hade ingen av bilarna en borste ! varför då ? jag tar aldrig ut den på sommaren, jag lägger den i bagaget bara,men det fanns inga borstar där.
Sonen kom hemstörtandes från skolan på en rast idag, hans iphone hade fått virus och han var desperat ,utan mobil med ständig internetuppkoppling så blir han galen, men var finns då hans gamla mobil ? jag lägger alltid gamla mobiler på ett visst ställe, men den var såklart inte där.

Och vad menar jag då med choklad ?
Jo det här är är riktigt bra.
I somras var jag och pojken i Västerhaninge, och åt chips och dip en kväll.
På vägen hem skulle vi sova över hos min kära kusin, och jag hade fått över både chips, gräddfil och dip-pulver som jag hade med.
Men var fanns dipen ? jag letade överallt , i varje skrymsle i varje väska, det var nästan så jag vände Volvon upp och ner och skakade den, men ingen dip ! suck och snyft, men Frida tog fram tacokryddmix,och så blandade vi med det,och det var också gott. I går skulle jag leta en sak i skafferiet och så blev jag irriterad på kartongen med portionsförpackad choklad, såna pulverpåsar man blandar i varmt vatten.
En ganska stor kartong som bara hade några få påsar kvar, när jag då öppnade kartongen och tog ut påsarna så hittade jag såklart : dippen !!!
Det var inte väntat, men det känns samtidigt logiskt, jag la nog påsen där så det inte skulle läcka ut i nån väska.
Ja ,den som söker den finner ,heter det ju, än om det kan ta flera månader ibland.

Inga kommentarer: