tisdag, oktober 26, 2010

Kakor som ser fula utDe här kakorna var ingen vacker syn före ugnen ,och inte var de snygga efter gräddningen heller, men oj så goda de är. spröda och smälter i munnen.
Man skulle rulla ut degen på bakplåtspapper på en plåt, jag rullade i handen, för plåtarna var smutsiga,och papperet hade en mus gnagt på för några veckor sen, jag måste köpa nytt.
Så skulle man ha i nougat och mandelmassa, mums alltså.

PÅ tal om ingenting,idag fick vi erbjudande om att förnya olycksfallsförsäkringen, när Claes öppnade kuvertet så lossnade ena glaset i hans glasögon !
Är det ett tecken på att vi ska ha försäkringen eller ?
Men det känns dyrt med 773 kr per år och person, hittils har vi inte bhövt den, ta i trä, och den gäller ju inte vid sjukdom.
Plus att den gäller inte vid idrott eller om nån är berusad när olyckan händer, inte för att vi är berusade nån gång,men det känns ju som att de helgarderat sig så de ska slippa betala ut nåt.

( glasögonen fixade han själv, bara att ta fram en liten skruvmejsel, han har alltid en sån med när vi reser också )

3 kommentarer:

Charlotte sa...

behåll försäkringen, kolla vad den gäller för ifall ni råkar ut för något är det nog bra att ha den. Är den inte bra så kolla andra försäkringsbolag, går väl alltid att förhandla sig till bättre villkor om man säger att konkurenten har andra villkor som är bättre till bättre pris.
Ett litet tips angående kakorna. Rulla ut dem på bakplåtspapper istället för direkt på plåten. De såg god ut kakorna, tyvärr kan jag inte ät nought för det är hasselnötter i men goda ser de ut att vara. Ett annat tipps är att rulla små bollar, platta till, gör ett ett litet hål med fingret i kakan fyll med nought och mandelmassa.. så slipper du rulla långa längder. Degar kan vara så nyckfulla när det gäller att rulla dem. Ofta blir det bättre om man låtit degen vila i kylen en liten stund... så nu har bakexperten talat "Smile". Någon erfarenhet har jag ju nämligen efter 40 års hembakande. Självlärd - mamma kunde inte baka.

Anonym sa...

Hur ska du gå ner i vikt om du äter kakor med nougat och mandelmassa ?

Samara sa...

En anonym kommentar, nån som inte vågar stå för sin fråga, eller nån som inte loggade in bara ?

Jag åt såklart inte upp dem själv, men jag smakade två, familjen måste ju få kakor också än om jag ska äta nyttigare :)